Sınav Giriş Belgesi ve Geçerli Kimlik Belgesi

Bakanlığımız Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 25 Nisan 2020 tarihinde saat 10.00'da ilimizde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrenciler için "2020 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı" yapılacaktır. Söz konusu sınav, ilgi Kılavuz hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir. 

İlgi Kılavuzun "Sınavın Uygulanması" başlıklı 9 uncu maddesinin  (ç) bendinde; 

"ç) Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava kesinlikle alınmayacaktır.  

Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için nüfus müdürlüklerine başvuru yapan ve nüfus cüzdanları alınan öğrenciler, nüfus müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı, imzalımühürlü/barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir. 

T.C. İçişleri Bakanlığı 5490 sayılı "Nüfus Hizmetleri Kanununa ve Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik" gereği 15 (on beş) yaşından itibaren nüfus cüzdanlarında/T.C. kimlik kartlarında fotoğraf bulundurulması zorunludur. " denilmektedir. Bu bağlamda;

2020 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına girecek okulunuz öğrencilerinin belirtilen sınav gününde Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bu sebeple;

Bursluluk sınavına girecek okulunuz/ilçeniz öğrencilerinin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamaları için ilgili öğrencilere gerekli duyuruların yapılarak konuya gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. öğretmenlerimizin öğrencileri bilgilendirmedi adına duyrulur. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Ermenek Fikret Ünlü Yatılı Bölge Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)