Sınıf Veli Ziyaretlerimize Başladık

Okulumuzda geçen eğitim yılında başlattığımız ve faydasını da gördüğümüz "veli ev ziyareti projesi"ni bu eğitim yılında da uygulamaya karar verdik ve ziyaretlerimize başladık. Proje kapsamında ilk ziyaretimizi bugün gerçekleştirdik. Başak Sezen ve Gökhan Durmuş öğretmenlerimiz ile okul rehber öğretmenimiz Abdullah Halici´ye ve bizleri güler yüzle karşıladıkları için kıymetli velimize teşekkür ediyoruz.

Okul müdürü İsmail YİĞİT: "Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya SELÇUK'un paylaşımı ve konuya ilgisini görünce geçen yılki proje ve yaklaşımımızın ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha teyit etmiş olduk ve bunun mutluluğunu, gururunu yaşadık... Bu yıl da ev ziyaretlerimize başladık. Çalınmadık kapı dokunmadık kalp kalmayacak inşallah. Bilindiği gibi eğitim bireye kendi yaşantıları yoluyla istendik davranışlar kazandırma sürecidir. Ev ziyaretleri de aile ile iletişimde etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Ebeveynlerin değerlerini, çocuğuna karşı tutum ve davranışlarını, çocukla ilgili beklentilerini öğrenmek ve aileyi tanımak önemlidir. Aile evine kadar gelen, çocuğuna karşı sorumluluk duyan bir öğretmene daha fazla güvenir ve ilgi gösterir. Aile ve okulun iş birliği içinde bulunması ders başarısı düşük öğrenciler için daha da önemlidir. Öğrencinin derste konsantrasyon eksikliği, ders başarısızlığı ve uyumsuzluk gibi sorunların nedenleri çoğu kez ailenin içinde bulunduğu durumla ilgilidir. Bu sorunların bazılarında sadece bir anlayış değişikliği ile veya çok basit önlemlerle olumlu sonuçlara ulaşılabilmektedir. Öğrencinin evde ders çalışma, hatta sağlıklı bir yaşama ve dinlenme ortamına sahip olamaması söz konusu olabilir. Ev ziyaretinin önemli yönlerinden biri de velinin ve öğretmenin birbirlerinden beklentilerini detaylı bir şekilde söylemeleridir."

         Okul rehber öğretmeni Abdullah HALİCİ: "Eğitim kurumlarında ailenin eğitime katılımına yönelik ve öğretmenlerin bütün çocuklara ulaşabilmeleri için ev ziyaretleri yapılmaktadır. Bu anlamda eğitimde kalitenin artırılması ve okulda yapılan çalışmaların evde de devamlılığının sağlanması için veli ev ziyaretleri önem arz etmektedir."

Okul müdürü İsmail YİĞİT: "Biz de tüm bu açıklamalar doğrultusunda okulumuzda geçen yıl olduğu gibi bu yılda "veli ev ziyareti projesi"ni başlattık. Projemizin ilk basamağını da bugün gerçekleştirdik. Başak Sezen ve Gökhan Durmuş öğretmenlerimiz ile okul rehber öğretmenimiz Abdullah Halici beye güzel organizasyonları için çok teşekkür ediyorum. Etkili ve güzel bir faaliyet oldu. Bizleri güler yüzle karşılamalarından ve misafirperverliklerinden dolayı velimize de çok teşekkür ediyor ve öğrencimizin babası Mehmet Beyede rahatsızlığından dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Çarşıbaşı Çarşıbaşı Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://karadenizmtal61.meb.k12.tr/icerikler/sinif-veli-ziyaretlerimize-basladik_8094496.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)