Şiran Fen Lisesi’ni Tercih Eden Öğrencilere Burs Müjdesi. . .

2017/2018 Eğitim öğretim yılında Şiran Fen Lisesi’ni tercih ederek okula yerleşen ve Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 450 (Dörtyüzelli) ve üzerinde olan ilk 10 (on) öğrenciye burs verileceği açıklandı. 

2017/2018 Eğitim öğretim yılında Şiran Fen Lisesi’ni tercih ederek okula yerleşen ve Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 450 (Dörtyüzelli) ve üzerinde olan ilk 10 (on) öğrenciye burs verileceği açıklandı.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ın verdiği bilgiye göre, Şiran Fen Lisesi Müdürü Mehmet Cansız ve Okul Aile Birliği Başkanı Aslan Can’ın talepleri doğrultusunda, Şiranlı ve Şiran’a gönül veren işadamları ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bu görüşmeler neticesinde, “eğitimde cazibe merkezi” haline getirmeye çalıştığımız ilçemizde, başarılı öğrencilere katkı sağlamak amacıyla, bu yıl Şiran Fen Lisesi’ni tercih edecek Ortaöğretim Yerleştirme Puanı 450 ve üzerinde olan ilk 10 öğrenciye burs verilmesini kararlaştırdıklarını belirtti. Altıparmak, verilecek bursun devlet tarafından verilen bursla bir ilgisinin olmayacağını, devlet bursu alan öğrencilerin de belirtilen şartları taşımaları halinde verilecek burstan yararlanabileceklerini söyledi. Verilecek bursun hayırsever işadamları tarafından karşılanacağını, her yıl ekim ayında başlamak üzere yılda 9 ay ödeneceğini ve burs miktarının aylık 200 TL olacağını belirtti. Burs kazanan öğrencilerin burslarının lise öğrenimleri süresince (4 yıl) devam edeceğini, ancak bursun ödenmesi ve devamı için bazı kriterler belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu kriterlerden bazılarının, -Burs almaya hak kazanabilmek için, 2017/2018 eğitim öğretim yılı için ortaöğretime yerleştirme puanı 450 puan ve üzerinde puan alıp, Şiran Fen Lisesi’ne yerleşip kayıt yaptıran ve eylül ayı sonuna kadar nakille gelenler dahil ilk 10(on)öğrenci arasında olmak. -Okuldan nakil veya başka suretle ayrılmamak, -Okulda sürekli devamsız durumunda olmamak, -Disiplin cezası almamak, gibi kriterler olacağı belirtildi. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Şiran Şiran Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)