Sözleşmeleri Öğretmenlerimizle İlgili Görüş Yazısı Duyrusu

BAKANLIĞIMIZIN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİMİZ İLE İLGİLİ GÖRŞ YAZISI SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİMİZE ULAŞMASI VE ÖĞRETMENLERİMİZİN BİLGİLENDİRİLMESİ AMACIYLA SİTEMİZDE DUYURU OLARAK YAYINLANMIŞTIR. SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİMİZE DUYRULUR.

 Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli atölye ve laboratuvar öğretmenlerine alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevinin verilip verilmeyeceği hususunda tereddüte düşüldüğü anlaşılmaktadır. 

İlgi (b) Yönetmeliğin Sözleşmeli öğretmenlerin görev ve sorumlulukları başlıklı 20 nci maddesinde; "Sözleşmeli öğretmenler, görev yaptıkları eğitim kurumlarındaki emsali kadrolu alan öğretmenleri için öngörülen görev ve sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür." hükmü, ilgi (a) Yönetmeliğin 84 üncü maddesinde de alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin görevlendirilmesine ilişkin hükümler yer almaktadır.

Buna göre, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefi görevlendirmelerinde, ilgi (a) Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre alanın kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerinin birlikte değerlendirmeye alınması gerekmektedir.  Öğretmenlerimizayrıntılı bilgi için idaremize ulaşabilirler. Duyuru bilgilendirme amacıyla yapılmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Ermenek Fikret Ünlü Yatılı Bölge Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)