Sporun Okul Başarısına Etkisi

         Beden Eğitimi Öğretmenimiz Melisa Somuncu Bu hafta derslerinde Sporun Okula Başarısına etkisi knusunu uzaktan eğitim derslerinde öğrencilerine aktardı. İşlenen derste aşağıdaki bilgiler öğrencielrimzle paylaşılmış olup konula ilgil video sunum izlettirlmiştir. HBuna göre;

        Yapılan araştırmalar sonucunda; fiziksel anlamda daha aktif olan öğrencilerin akademik başarılarının daha yüksek olduğu, egzersizin beyne daha fazla kan ve oksijen  gitmesini sağladığı,endorfin artışı sağlayarak 'stresi azalttığı' ve duyguları dengelediği, böylelikle bilişsel sistemde gelişim sağlanabileceği vurgulanıyor.

         Bu sonuçlar, eğitimde sadece akademik içerik ve öğrenme üstünde değil, fiziksel aktivite gibi farklı alanların da başarıda rol oynayabileceğine dikkat çekiyor.  Okulda başarı olmak beyinsel aktivitelerin bir sonucudur. Dolayısıyla beyinsel işlevlerde başarılı olmak için beynimizin sağlıklı olması gerekir. Atalarımız "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözüyle buna zaten işaret etmişler. Gerçekten de vücudumuz güçlü olduğu zaman beynimiz daha iyi işlemektedir.

          Ders çalışma, ödev yapma, sınava hazırlanma gibi durumlar beyni yorar. Zamanla ağır bir stres birikmesi olur. Üstelik bunu yaparken vücudun hareketsiz kalması büyük bir dengesizliğe neden olur. Bedensel çaba gerektiren sporlar bütün bu stresi atmak için bize bir imkan sağlar. Vücuda ihtiyaç olan heyecanı sağlar. Kas kasılması ile vücut kendini yeniler. Hormon seviyesi ve kalp atım hızı değiştiği için vücut kendine gelir. Bu da beyin sağlığını korumamıza yardımcı olur.

         Uzaktan eğitimin devam ettiği bu günlerde Beden Eğitimi öğretmenimizin rehberlik ve yönlendirmesiyle evde egzersiz hareketlerini düzenli bir şekilde uygulamak siz öğrencilerimizin sağlığına önemli katkı sağlayacaktır.

       Beden Eğitimi Öğretmenimiz Melis Somuncu'ya emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)