Stem İle Geleceğin Mimarları Projesi Şehit Gülşah Güler Anaokulunda

Okulumuz Müdür Yardımcısı Yasemin Bozdemir ve 5/E Sınıfı öğretmeni Hacer YANIK ve sınıf öğrencileri olarak STEM İLE GELECEĞİN MİMARLARI Projesinde yer almaktayız.

Projemiz stem temelli bir projedir. STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımıdır. STEM eğitimi proje tabanlı öğrenmeye odaklıdır. Bireyleri başarılı olma ve değişen dünyaya uyum sağlama becerileriyle güçlendirmeyi amaçlar. Ezberden uzak, araştırma  ve sorgulama yapmayı sağlar.

Projemizde yapacağımız stem temelli etkinlikler ile öğrencilerimizde ; analitik düşünme,analiz sentez yapma,tasarım yapma,ileri görüşlü olma,iletişim becerilerini ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek hedeflenmektedir.

STEM etkinlikleri okul ve okul dışı başarı ve becerileri arttırmaktadır. Değişen dünyaya uyum sağlamayı arttırarak bireyleri güçlendirmektedir.

Etkinliklerimizi uygularken; Anlatma,açıklama,beyin fırtınası,hikaye anlatımı,animasyon ve eğitici video izleme,şarkılarla pekiştirme,bahçe etkinlikleri,tasarlama,kodlama,gezi vb gibi tekniklerden yararlanılmaktadır.

KONULARIMIZ;

*YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI (güneş paneli,rüzgar tirübünü,güneş saati)

*YERÇEKİMİ- KUVVET-ENERJİ(basit makine, Çıkrık, basit makara)

*GÖLDE YAŞAM-MUTLU ATIKLAR

*ENERJİ OKUR-YAZARLIĞI, TASARIM – GELİŞTİRME, konularımız arasındadır.

 PROJENİN HEDEFLERİ; 

 Öğrencilerde;

*Problem çözme 

*Yaratıcılık

*Analiz -sentez yapma

*İletişim becerileri 

*İleri görüşlülük

*Kodlama ve Algoritma gibi becerileri geliştirmektir.

*Bağımsız ve bütünsel düşünebilen bireyler yetiştirmeyi, hedeflemektedir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Hatay Antakya Şehit Gülşah Güler Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)