Tarihi ve Turistik Herkime Evi Kurslarımızla Hareketlenecek

Gökçebey 'in Hacımusa Herkime köyünde bulunan agaç ev BAKKA Projesi ile tadilatı yapılarak turizme kazandırılmıştı.

Halen butik pansiyon olarak kullanıma uygun olan Herkime evinde ihtiyaç duyulan düzenlemelerin yapılabilmesine imkan hazırlamak, yine ihtiyaç duyulacak turizm çalışanlarını eğiterek bu sayede orada eko turizm kapsamında yapılacak olan etkinliklerin kalitesinin artırılması ve sürekliliğinin sağlanmasına katkı yapmak amacıyla İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Övünç Koşansu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ayhan Alagöz'ün destek ve teşvikleri ile Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi tarafından iki önemli kurs planlandı.

İdareci ve eğitmen kadromuz ile Herkime Evinde yaptığımız inceleme ve alan çalışması neticesinde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında 192 saat süreli "Meydancı Kursu" ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında 136 saat süreli "Servis Komisi Kursu" nun planlanarak 4 Temmuz 2022 tarihinde açılması için çalışmalar hızlandırıldı.

Kursiyerler Hacımusa-Herkime Köyü gençlerinden 13 yaş ve üzeri bay,bayan gençlerden seçilecek.Öncelik turizm sektöründe çalışmayı düşünen gençlere verilecek.

Alanında uzman ,sektör deneyimi ve Yüksek Lisans egitimine sahip bir egitmen olan Aysel Esen tarafından verilecek Kurslar 3 Eylül,de tamamlanacak.

Kurs süresince Herkime Evinde konaklama ve kahvaltı etkinliklerinin düzenlenmesine çalışılarak kursiyerlere uygulamalı egitim yapmalarına imkan verilecek.

Herkime Evi'nin turizm sektöründe hakkettiği yere ulaşabilmesi için Halk Eğitimi Merkezi tarafından atılan bu adımın bir fırsat olduğunu düşünmekteyiz. Yetkili ve İlgili kurumlar ile tarihine,kültürüne değer veren bütün vatandaşlarımızın çalışmalarımıza sahip çıkmalarını umut ediyoruz

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Gökçebey Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)