Teknoloji Bağımlılığı

   Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydalar var.Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması,teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilir.

 

       İnternet ve teknoloji, bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır.

         Bireylerin, internet üzerinde kontrolünü kaybetmesiyle başlayan, zamanla kişide patolojik rahatsızlıklara neden olan ve  uzman ile tedavi edilmesi gereken hastalıktır. İnternet bilinçli kullanıldığı zaman insan hayatını kolaylaştırma amacına hizmet etmektedir. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte hayatımızda pek çok değişim, gelişim ve kolaylık sağlanmıştır. 

         Sağlık Biligisi Ve Trafik Kültürü öğretmenimiz Ayşe YILMAZ  tarafından cep telefonu ve internet bağımlılığı konusu detaylı olarak işlenip öğrencilerin araştırma  yaparak ,sunum hazırlamaları ile konunun önemini kavramaları ve farkındalık kazanmları sağlanmıştır.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)