Teknolojinin Çocuklar Üzerindeki Olumsuz Etkileri ve Ebeveyne Düşen Görevler Öğretmen - Veli - Öğrenci Bilgilendirme Çalışması

İletişim aracı olarak kullanılan cep telefonu, bilgisayar, televizyon ve tablet her yaştan çocuğun hayatında oldukça fazla yer kaplıyor. Bu araçlar çocuklara eğlenceli ve eğitici zaman geçirmelerini sağlarken, kimi zaman bağımlılık yüzünden günlük hayatlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Henüz sosyalleşmeyi ve paylaşımı doğal yollardan öğrenecekken maalesef kendilerini sosyal paylaşım sitelerinde sosyalleşmeyi öğrenmeye çalışırken buluyorlar.  Oyun çağındaki çocukların teknolojik cihazlara fazla maruz kalmaları onların oyuncaklarıyla oynama sürelerini kısaltıyor.  Çocukların gelişimlerini sağlıklı bir biçimde tamamlamaları için yaş gruplarına uygun oyuncaklarla oynamaları büyük önem taşır. Ayrıca sanal oyunlarda ve televizyonda şiddet içerikli görüntüler izleyen çocuklar, bunları hayatın çok normal ve kabul edilebilir bir parçası olarak algılarlar. Çocukların televizyon, bilgisayar, tablet ve telefon ile uzun zaman geçirmeleri duygusal, sosyal ve fiziksel açıdan sorunlar meydana getirmektedir.

Bu kişiler; görme sorunları, duruş ve iskelet sorunları, daha az hareketten kaynaklanan fiziksel sorunlar ve radyasyon riski altındadır.  Zamanının çoğunu teknolojik cihazlarla geçiren çocuklarda bir süre sonra bağımlılık gelişecektir. Buna ''Teknolojik Bağımlılık'' diyebiliriz. Bu da psikolojik olarak kişilerde; içe kapanma, göz teması kaybı, yaşıt ilişkilerinden kopma ve yetişkinlerle sorunlar yaşama gibi kendini gösterebilir.Sayın velilerimiz ,değerli öğrenciler ve öğretmenlerimiz bu durumla ilgili gerekli bilgi bağlantıdaki dosyada mevcuttur.Okumanızı rica ederim.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Yıldızeli Şehit Kadir Doğan İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)