Telafide Ben De Varım

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Doğa Yürüyüşü Programı, çocuklarımızın doğada yapılan etkinliklere katılmaları ve bu sayede doğada zaman geçirmelerine imkân tanımak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından UNESCO ve Türkiye Dağcılık Federasyonunun desteğiyle hazırlanmıştır.

Doğa Yürüyüşü Programı ile etkin öğrenme ortamlarından biri olan doğanın, öğrencilerin hem bilişsel hem de fiziksel gelişiminde okul dışı öğrenme ortamı olarak kullanılması hedeflenmiştir.

Hazırlanan program kapsamında doğa yürüyüşü sporu aracılığıyla çocuklarımızın okul öncesinden itibaren öğrenim hayatı boyunca her aşamada ve tüm derslerde hedeflenen kazanımları edinmeleri ve pekiştirmeleri sağlanacaktır.  

HALK OYUNLARI EĞİTİMİ

Halk Oyunları Programı, çocukların halk oyunları konusundaki bilgi ve becerilerini artırarak halk oyunlarını ders içi ve ders dışı çalışmalarda, kültürel ve sportif alanlarda kullanabilmelerini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve UNESCO desteğiyle hazırlanmıştır.

Görsel ve işitsel kültür ögeleri olarak halk oyunları; oynandığı toplumun sosyal hayatı, kültürel yapısı ve bilgi birikimlerini yansıtan kültür ürünleridir. Toplumun kültürel değerlerinin yansıtılması ve aktarılmasında önemli yeri olan halk oyunlarının çocuklarımız tarafından bilinmesi ve icra edilmesi, bu kültürel ögenin yaşatılmasında kritik rol oynamaktadır. Bu program ile çocukların halk oyunlarının genel yapısı, genel giyim kuşamı, sahne ve dekor ile ilişkisi hakkındaki bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.  

ZEKÂ OYUNLARI

Zekâ Oyunları Eğitimi Programı, velilerin zihinsel gelişimlerine katkı sağlama, daha önce karşılaşmadıkları sorunlar karşısında çözümler üretme, var olan sorunlara farklı ve yeni çözüm yolları bulabilme alışkanlığı kazandırma sürecinde katkı sunmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından UNESCO ve Türkiye Zekâ Vakfının desteğiyle hazırlanmıştır.
Zekâ oyunları; düşünme, merak etme, soru sorma, araştırma, yeni şeyler öğrenme alışkanlıklarının kazanılmasında ve bu alışkanlıkların korunmasında güçlü bir role sahip olduğundan velilerin zekâ oyunlarını öğrenerek çocuklarının zihinsel becerilerinin gelişimlerine katkı sunacak düzeye gelmeleri hedeflenmiştir.

DEDE KORKUT HİKÂYELERİ ANLATIMI

Dede Korkut Hikâyeleri Anlatımı Programı, velileri Türk dili ve edebiyatı açısından olduğu kadar kültür ve tarih açısından da değerli olan Dede Korkut hikâyeleriyle tanıştırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından UNESCO'nun desteğiyle hazırlanmıştır.

Dede Korkut Hikâyeleri'nde Türklerin günlük yaşam biçimleri, değerleri, kültürel birikimleri gibi birçok kültürel ve tarihsel unsur yer almaktadır. Türk toplumunun temel özelliklerini yansıtan bu hikâyeler düzenlenerek 13 kitaptan oluşan bir set haline getirilmiştir.  

MÜZİK ETKİNLİKLERİ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Yeşilli Yeşilli Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)