Teog Yerleştirme Takvimi ve İşlemleri

 

2016-2017 TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI KILAVUZU

5. TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARININ DİKKAT ETMELERİ GEREKEN HUSUSLAR

5.1. Öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçiş sürecinde rehberlik edilmesi,

5.2. Öğrenci ve velilere, karar verme sürecinde gereken rehberlik hizmetlerinin sunulması,

5.3. Öğrencilerin, ailelerinin sosyoekonomik koşulları da dikkate alınarak üst öğrenim kurumlarına yerleşmeleri aşamasında sağlıklı karar verebilmelerine katkı sunulması,

5.4. Tercih edilecek eğitim öğretim kurumlarının, özel durumu olan (özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, okul birincileri, yerleştirme kılavuzlarının öngördüğü başarılı öğrenciler vb.) öğrencilere ilişkin koşullarının öğrenci ve veliye açıklanması,

5.5. Öğrenci ve velinin birbirlerinden farklı istek ve beklentileri olabileceği gibi hususlar, tercih süreci içerisinde bütünsel bir bakış açısıyla değerlendirilmeli ve öğrencilerin bu çerçevede yönlendirilmesine dikkat edilmelidir.

6. TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARININ YAPACAĞI İŞLEMLER

6.1. Öğrencilere ikamet koşuluna bakılmaksızın hizmet verilecektir.

6.2. Tercih ekranında öğrencinin tercih yapmasını engelleyen herhangi bir sorun oluşması durumunda, sorunun giderilebilmesi için öğrenci mezun olduğu okul başta olmak üzere gereken kurumlara yönlendirilecektir.

6.3. Ortak Sınavlar tercihlerinde sorumluluk veli ve okul idaresine ait olduğundan, ilgili öğrencinin tercihi komisyon başkanı tarafından sisteme girilecek ve alınacak sistem çıktıları veliye de imzalatılarak bir nüshası veliye teslim edilecektir.

6.4. Komisyonlarda görevlendirilen rehberlik öğretmenleri ve diğer branş öğretmenleri sisteme tercih girişinde bulunmayacaklardır.

6.5. ÖSYS tercih sürecinde tercih sorumluluğu tamamen öğrenciye ait olduğundan öğrencilerin sisteme tercihlerini girebilmeleri için imkânlar ölçüsünde uygun ortam hazırlanacak, bu öğrencilerin tercihleri sisteme komisyonlar tarafından girilmeyecektir. Tercih Danışmanlığı Komisyonları, çalışmalarına ilişkin istatistiki bilgileri (Ek-4) ilçe özel eğitim ve rehberlik hizmetleri şube müdürlüğüne ileteceklerdir.

ÖNEMLİ NOT: TEOG TERCİHLERİNDE SİSTEME TERCİH GİRİŞİNİ ÖĞRENCİLER BİREYSEL VEYA KENDİ OKULU ARACILIĞIYLA YAPACAKLARDIR. KESİNLİKLE OKULLARINA ONAYLATACAKLARDIR.

ÖNEMLİ NOT: ÖSYS TERCİHLERİNDE SİSTEME TERCİH GİRİŞLERİNİ ÖĞRENCİNİN KENDİSİ YAPACAKTIR.

 

2017 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e­Kılavuzu

1.3. TERCİH İŞLEMLERİ

a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan ve Açık Öğretim Ortaokulunda mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

b) Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

c) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.

ç) https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Osmaniye Kadirli Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)