Tercih Danışmanlığı Devam Etmektedir

Sivas Valiliği ve Sivas Milli Eğitim Müdürülüğü destekleri ile Sivas Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nce koordinasyonu yapılan tercih çadırı kent meydanında hizmetine devam etmektedir.

Sivas Valiliği ve Sivas Milli Eğitim Müdürülüğü destekleri ile Sivas Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nce koordinasyonu yapılan tercih çadırı kent meydanında hizmetine devam etmektedir.

 

Öğrencilerin gelecek hayatında kariyer planlaması ve kariyer başarısı gibi konular şüphesiz büyük önem taşımaktadır. Bireysel kariyer planlama kısaca, "kişilerin kendi beceri, yetenek, tecrübe ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurarak, kariyer fırsat ve hedeflerini değerlendirme ve geliştirmeye yönelik çabaları" şeklinde tanımlanabilir (Barutçugil, 2003). Pek çok kişi herhangi bir iş ya da faaliyete başlamadan önce, hangi alana dair ilgisi ve becerisi olduğundan habersizdir ve ancak yaşadığı deneyimler sonrasında kendi ilgi alanlarını keşfedebilmektedir (Özgüven, 2000).  

 

Kişilerin ilgilerini ölçmek için çeşitli yöntemler kullanılmak ile birlikte, en çok tercih edilen iki yöntemden birincisi envanter uygulaması, ikincisi ise direkt olarak hangi alana ilgi duyduğunun kişiye sorulmasıdır. Kişilerin ifadelerine başvurularak ilgi alanlarının belirlenmesi oldukça kolay bir yöntem olmasına rağmen, ifade edilen ilgiler iş ve meslek ile ilgili tutumları açığa çıkartmanın yanında kişinin o faaliyete verdiği değeri de yansıttığından, toplumsal beğenilirlik (prestij) faktöründen bağımsız olmamakta ve eğilimli sonuçlar verebilmektedir (Kuzgun, 2000). Bu nedenle, ilginin saptanmasında daha ziyade, gerek geçerlilik gerekse güvenilirlik faktörlerinin ön planda tutulduğu envanter ve ölçekler kullanılmaktadır (Herr, Cromer ve Niles, 2004).

Öğrencilerin YKS tercih sürecinde öğrencilerin doğru tercih yapmaları ve doğru karar verebilmelerine destek olabilmek için alanda uzman kişilerce tercih danışmanlığı hizmeti okullarımızda, Rehberlik Araştırma Merkezi ve tercih çadırında devam etmektedir. 

 

TErcih çadırı tercih dönemi boyunca saat 12:00 ve 22:00 arasında hizmet vermektedir. TGünün aktif zaman dilimlerinde yardımcı olabilmek için saat 08:00 ile 17:00 arasında tercih danışmanlığı hizmeti kurumumuzda da verilmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Sivas Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)