Tesis İçi Salgın Tedbir Planı

TESİS İÇİ SALGIN TEDBİR PLANI

 

T.C.

DEMİRCİ KAYMAKAMLIĞI

SABANCI ÖĞRETMENEVİ VE A.S.O.

TESİS İÇİ SALGIN TEDBİR PLANI

 1. Tesis COVID-19 sorumlusunun ADI – SOYADI:   Mustafa KAYA

Tesis COVID-19 sorumlusunun İLETİŞİM BİLGİSİ:             0 505 241 88 78

Tesis COVID-19 sorumlusunun ADI – SOYADI:   Mesut ÇETİNKAYA

Tesis COVID-19 sorumlusunun İLETİŞİM BİLGİSİ:             0 506 790 671 73

2.       Tesiste yer alan genel kullanım alanlarında aynı anda en fazla bulunması gereken personel/misafir sayıları aşağıdaki gibidir;

TESİS İÇİ SALON ADI

MAX. MİSAFİR SAYISI

MAX. PERSONEL SAYISI

OTEL ODALARI

14

1

LOKAL

20

1

RESTORAN

25

2

 3.       Tesisimiz kapalı alanları 08.00 – 11.00 arası doğal şekilde havalandırılmaktadır. Tesisimizin tüm alanları sabah, öğle ve akşam dezenfekte edilmektedir. Dezenfekte işlemi sırasında bulunan misafirler kısa süreli olarak dezenfekte edilmiş başka bir alana alınmaktadır. Dezenfekte edilmiş bölüm hizmete hazırdır.

4.       Tüm genel kullanım alanları sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlenmiştir. Sosyal mesafeye ilişkin gerekli önlemler almış, işaretlemeler yapılmış ve tesisimize plana uygun kapasiteden fazla misafir kabul edilmeyecektir.

5.       Tesis bünyesinde bulunan tüm bölümler için tesis personeline yönelik takip ve denetim çizelgeleri hazırlanmıştır, uygulanma durumu takip edilmektedir.

6.       Tüm alanların temizliği, yüzeyin niteliğine göre standartlara uygun dezenfeksiyon malzemeleri (1:100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu sodyumhipokloritcas no:7681-52-9) ile ve her iki saatte bir yapılmaktadır, bu uygulamaların izlenebilirlik kayıtları tutulmaktadır. Tuvaletlerin zeminleri, klozetler, pisuarlar, lavabolar, musluk ve batarya başlıkları, kapı kolları sık sık temizlenir, dezenfekte edilir ve izlenebilirlik kayıtları tutulmaktadır.

7.       Tesisin tüm alanlarının (misafir odaları, yemekhane/restoran, mutfaklar, ortak kullanım alanları vb. dahil) temizliğinde personel tarafından uyulacak standartlar,

a)      Bu alanların temizliği için su ve deterjan ile temizlik yapıldıktan sonra 1:100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu (sodyum hipoklorit cas no: 7681-52-9) kullanılmalıdır.

b)      Tesis personeli tıbbi maske takmalıdır. Maskenin burun, ağız ve çeneyi de kapatacak şekilde takılması, dış yüzeyine dokunulmaması, dokunulur ise alkol içerikli el antiseptikleri ile el hijyeni sağlanması gerekmektedir. Maske ön yüzüne dokunulmadan yanlarda yer alan lastiklerinden, bağcıklı ise bağcıklarından tutularak çıkartılmalı ve el hijyeni sağlanmalıdır.

c)       El temizliğine dikkat edilmelidir. Eller sıklıkla en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptikleri kullanılmalıdır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Demirci Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)