The Game Is My Part/ Etwinning Project

THE GAME IS MY PART/ ETWİNNİNG PROJECT

 

 

 

 

 

Okulumuz B şubesi Deniz yıldızları sınıfı öğretmeni Gözde ÖZGÜR’ün de içinde bulunduğu

“ THE GAME İS MY PART”

 eTwinning projesi yürütülmektedir.

 

 

PROJEMİZ HAKKINDA:

 

Projemiz ilkokul düzeyi 5-11 yaş grubu öğrencilere yöneliktir. İçinde bulunduğumuz dönemde internet ve teknolojik gelişmelerden dolayı geleneksel çocuk oyunları yerini oyun konsollarına ve tek taraflı oyunlara bırakmıştır. Öğrencilerimizin, kültürün bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarını tanımaları ve bu oyunları oynayarak sosyalleşmelerini amaçlayan projemizde, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz web2 araçlarını kullanarak teknolojik kabiliyetlerini arttıracak kalıcı bir öğrenme ortamı sağlamayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda geri dönüştürülebilen atık malzemelerle oyuncaklar tasarlayıp, geri dönüşümün önemini hedeflemekteyiz. Proje sonunda ortak ürünlerimizden oluşan bir e-kitap ve e-sergi yapmayı planlamaktayız.

 

Hedefler:

 

1. Dijital yeterlilikleri artırma.

2. Bilgi işleme ve teknoloji kullanımı becerileri geliştirme.

3. Eğlenerek öğrenmeyi ve öğretim faaliyetlerini tasarlamayı öğrenme.

4. Zamanı etkin kullanma.

5. Bilgilerini daha kalıcı hale getirme.

6. Dijital becerileri geliştirme.

7. Web 2.0 araçlarını ders kazanımlarına uygun çerçevede kullanmayı öğrenme.

8. Web 2.0 araçları kullanma becerisi geliştirme.

9. Geleneksel çocuk oyunlarının kültürün bir parçası olduğunu öğrenme.

10. Sorumluluk bilinci kazandırma.

11. İşbirlikli çalışmayı öğrenme.

12.  İletişim becerilerini geliştirme.

13. Atık maddelerin geri dönüştürülebileceğini kavratma.

14. Oyunların bir sosyalleşme aracı olduğunu gösterme.

 

Çalışma süreci:

Projemiz 4 Aralık 2023’de başlayıp 1 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecektir. Ortak okullarımızla proje başlangıcında çevrimiçi platformlarda toplantı yapılarak tanışma ve projenin detayları hakkında bilgi verilecektir. Ayrıca her ortak okulumuzun görev ve sorumlulukları ilk toplantıda belirlenerek görev paylaşımı yapılacaktır.  İkinci toplantıda yapılan öğrenci çalışmalarının değerlendirilmesi aksaklıkların giderilmesi ve yapılacak yeni etkinlikler hakkında fikir alışverişi yapılması sağlanacaktır. Üçüncü toplantıda ise yapılan etkinlikler sonucu elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi, ortak ürünümüzün oluşturulması, genel olarak projenin değerlendirilmesi yapılacaktır. Çalışmalarımız haftalık olarak yapılacak ve elde edilen ürünler etwinningportalında ve okul web sitelerimizde yayınlanarak yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Ayrıca whatsapp grubu kurularak yapılan ve yapılacak etkinlikler hakkında sürekli iletişim sağlanacaktır. Tüm ortak okullarımızda öğrenciler yapılacak etkinliklerin merkezinde yer alacaktır. Her hafta belirlenen konu ve yapılacak etkinlik hakkında öğrenciler önceden bilgilendirilecek ve sınıf ortamında yapılacak olan çalışmalar okul eTwinningpanosunda sergilenecektir. Tüm ortak okullarımızdaki öğrencilerimizin etkileşimlerini arttırmak, arkadaşlık ilişkilerini geliştirmek amacıyla toplantılar yapılacak ve eTwinning üyelikleri sağlanarak platform üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşmaları sağlanacaktır.

 

ÖĞRENCİ TANIŞTIRMA WEBİNARI,WEB 2 ARACIMIZLA KELİME BULUTU OLUŞURMA,GERİ DÖNÜŞÜM KONUMUZDA OYUNCAK TASARLAMA ÇALIŞMALARI GİBİ PEKÇOK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bahçelievler Şehit Mahir Ayabak İmam Hatip Ortaokulu

Kaynak:https://sehitmahirayabakiho.meb.k12.tr/icerikler/the-game-is-my-part-etwinning-project_15297653.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)