Thınk Pınk, Be Happy ! E - Twinning Projemiz

E- Twinning Nedir 

eTwinning Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele yönelik bir platformdur. eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır. 

e-Twinning iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler) yönelik bir platform sunmaktadır. 

 

 

THINK PINK, BE HAPPY ! e-Twinning Projemiz 

Name of theproject: Think Pink, Be Happy  

“Think pink, be happy”is an e-twinning project founded by a school in Romania and being conducted by Funda YILDIRIM (English teacher) as a participant school, with 6 students in Grade  11 and 12 . It is a kind of wellbeing project based on reducing the negative effects of stress for students and trying to find ways to cope with it by applying various activities at school. 

Age Range: 7-17 

Duration: 3 Months   

Aim of theProject:The main purpose of theproject is; toinvestigatethestress problem encountered in daily life andtolearntocopewithstress. Intheproject, participantswillreveal how dailystressaffectsourmentalhealththroughactivities, and they willespeciallylearnaboutstudents' examstress, thestressparentsandteacherscreate on students, and how they can copewiththese. Theprojectwillincreaseinterculturalinteractionandhelpdiscoverculturaldifferences. 

TheParticipantCountries: Turkiye, Romania, Georgia, Republic of Moldova andUkraine. 

https://school-education.ec.europa.eu/tr/etwinning/projects/think-pink-be-happy?destination=/tr/etwinning/projects 

 

”Pembe düşün, mutlu ol" Romanya'da bir okul tarafından kurulan ve katılımcı okul olarak Funda YILDIRIM (İngilizce Öğretmeni) tarafından 11 ve 12. Sınıflardan 6 Öğrenci ile yürütülen bir e-twinning projesidir. Stresin öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya ve okulda çeşitli aktiviteler uygulayarak bununla başa çıkmanın yollarını bulmaya çalışan bir tür iyi oluş projesidir. 

Yaş Aralığı: 7-17 

Süre: 3 Ay 

Projenin Amacı: Projenin temel amacı; günlük hayatta karşılaşılan stres problemini araştırmak ve stresle baş etmeyi öğrenmektir. Projede katılımcılar günlük stresin aktiviteler yoluyla ruh sağlığımızı nasıl etkilediğini ortaya koyacak ve özellikle öğrencilerin sınav stresini, velilerin ve öğretmenlerin öğrenciler üzerinde yarattığı stresi ve bunlarla nasıl başa çıkabileceklerini öğrenecekler. Proje kültürlerarası etkileşimi artıracak ve kültürel farklılıkların keşfedilmesine yardımcı olacaktır. 

Katılımcı Ülkeler: Türkiye, Romanya, Gürcistan, Moldova Cumhuriyeti ve Ukrayna. 

 

https://www.storyjumper.com/book/read/173956901/yildirimfunda1

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Harran Hayatı Harrani İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)