Tohum Otizm Vakfından Özel Eğitim Öğretmenlerine Uygulamalı Eğitim ve Özel Eğitim Sınıflarına Materyal Desteği

Kurumumuz ve Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü  koordinasyonunda 18.03.2019 tarihinde il genelinde görev yapan özel eğitim öğretmenlerine yönelik  Otizm Farkındalık Eğitimi düzenlendi.  Tohum Otizm Vakfından Uzman Psikolog Nehir MERİNOSLU tarafından gerçekleştirilen eğitimde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, özel eğitimin önemine vurgu yaparak, özel eğitim öğretmenliğinin daha çok sevgi ve fedakarlık gerektirdiğini belirtti. KAHVECİ, eğitimin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve eğitime katılan öğretmenlere teşekkür ederek,  öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sunan bu eğitimlerden elde edilen kazanımların sahada uygulanması gerektiğini ifade etti.

Gün boyu devam eden eğitimde Ayrık Denemelerle Öğretim, Pekiştirme, Etkinlik Çizelgeleri, Video Modeli ile Öğretim, İpucu Sunma ve Geri Çekme, Davranış Yönetimi ve Davranış Problemleriyle Başa Çıkma Stratejileri konuları uygulamalı olarak işlenmiştir.

Ayrıca Tohum Otizm Vakfı desteği ile İlimiz Hopa İlçesinde Atatürk Ortaokulu ve Hüsnü Ciner İlkokulunda, Kemalpaşa ilçesinde Kemalpaşa İlkokulunda bulunan Otizm Sınıflarına Garanti Yatırım Genel Müdürlüğü tarafından materyal desteği sağlanmıştır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Artvin Merkez Artvin Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)