Toki Ortaokulundan Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar “iadeli Taahhütlü Mektup” Projesi

İlimiz TOKİ Ortaokulu idareci ve öğretmenleri tarafından kitap okumanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak, teknolojinin ve iletişim imkânlarının artmasıyla unutulmaya başlanan mektup yazmak gibi önemli bir değerimizi hatırlatmak için il genelinde eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrencileri kapsayan "İadeli Taahhütlü Mektup" projesi başlatılmıştır.

Bu projenin temel amacı; insanların kitaba ve okumaya zaman ayırmadıklarını hatırlatıp okumanın önemini fark ettirmek, okudukları kitapla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşmaları amacıyla önemli bir değerimiz olan mektup yazmaya teşvik etmektir. Sadece öğrencilerin değil, idareci ve öğretmenlerin de kitap okuma ve mektup yazma konularında eksikliklerini fark etmeleri ve duygu, düşüncelerini yazılı olarak paylaşma becerilerini geliştirmeleri amaçlanmıştır. Bunların yanı sıra samimi ve içten bir dille yazılan mektuplarla öğretmen, öğrenci ve yöneticiler arasındaki iletişim de geliştirilecek, sosyal becerilere katkı sağlanacaktır. Çünkü günümüzde yetişkinler ve öğrenciler dâhil, herkes teknolojinin esiri olmuşçasına kitaptan ve mektuptan uzaklaşmıştır. Asıl amaç bu konuda bir farkındalık sağlamaktır.

 “İadeli Taahhütlü Mektup” projesini gerçekleştirmek için öncelikle öğrencilere yönelik 50 adet, öğretmenlere ve idarecilere yönelik 10 adet kitap belirlenmiştir. İl merkezi ve Yapraklı ilçemizden toplam 14 okul seçilerek bu okullarda projeyi sürdürecek öğretmenler belirlenmiş ve proje toplantısı yapılarak konu hakkında bilgilendirilmiştir. Proje için özel olarak hazırlanan zarflara hem mektup hem de okunan kitap konulacaktır. Kitaplar temin edilerek TOKİ Ortaokulunda belirlenen 50 öğrenci ile idareci ve öğretmenlere dağıtılmıştır. Okuldaki herkes tarafından heyecan ve ilgiyle karşılanan kitaplar 10 gün içinde bitirilecek, öğrenciler tarafından posta memuru aracılığıyla Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulu ve MKE Tophane Ortaokulunda belirlenen yirmi beşer öğrenciye gönderilecektir. Öğretmenler ise mektuplarını okudukları kitaplarla birlikte kendi seçecekleri bir eğitim yöneticisine elden teslim edeceklerdir. Okullara dağıtılan proje takvimine uygun olarak belirlenen okullar ve idarecilerle proje bu şekilde sürdürülecek, en sona kalan iki okul tarafından TOKİ Ortaokuluna yazılacak teşekkür mektuplarıyla kitaplar TOKİ Ortaokulunda proje için hazırlanan özel kitaplığa geri dönecektir.

TOKİ Ortaokulu adına proje yürütücüsü olan Türkçe Öğretmeni Suat KORUK, “İlimizde ve ülkemizde teknolojiye olan biraz da zoraki bağımlılık nedeniyle kitap okuma oranı çok azalmış, mektup yazmak gibi hislerin en güzel şekilde anlatılabildiği bir değer yok olma noktasına gelmiştir. Okulumuz idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerinin büyük bir istekle başladığı bu projedeki temel amacımız, insanları mektup yazmaya teşvik ederek aralarındaki iletişimi artırmak ve kitaba zaman ayırmaları gerektiğini fark ettirmektir.” dedi.

Okul Müdürü Numan AKGÜN, “Bu projenin öğrencilerimizde oluşturduğu okuma ve okuduğunu paylaşma isteğini çok kısa bir sürede somut olarak gördük. Projeye dâhil olan tüm okullarımızda ve ilimiz genelinde de bu hisleri göreceğimize eminiz. Çünkü okumak ve okuduğunu mektup yazarak paylaşmak hem öğrencilerimizin gelişimine hem de bizlerin ve idarecilerimizin sosyal etkileşimine büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çankırı Merkez Çankırı Toki Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)