Tübitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Kapsamında Desteklenen ve Niğde Bilsem Tarafından Yürütülecek Olan Doğanın Sanatla Stemi - 2 İsimli Proje İçin Başvurular Başladı

Doğanın Sanatla STEMİ projesinin amacı fen, teknoloji, matematik ve mühendislik ile ilgili etkinlikleri doğada var olan sanatsal olgular ile birleştirerek öğrencilerin keşfetmelerine yardımcı olmaktır. Bu projenin hedef kitlesini ortaokul öğrencileri oluşturmaktadır. Bu amaçla 45 ortaokul öğrencisine eğitim verilecektir. Eğitim altı gün sürecektir. Bu sürede öğrencilerin STEM alanlarını doğa ve sanatla keşfederek ilişkilendirmelerine yardımcı olunacaktır. Bu amacı gerçekleştirmek öğrencilerin keşif

ve sorgulama yeteneklerini geliştirmek için uygulamalı eğitim verilecektir. Eğitimlerde öğrencilere kazandırılması hedeflenen bilgi ve beceriler eğitmenlerden tarafından doğrudan aktarılmayıp, öğrencilerin kendilerinin keşfederek ve sorgulayarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Projede verilecek uygulamalı eğitimleri sonucunda öğrencileri feni, matematiği ve mühendisliği doğanın içerisinde sanatsal faaliyetler yaparak gözlemleme imkânıbulacaktır. Böylece öğrenciler, fen alanı ile ilgili bilgileri doğa vesanat alanları ile ilişkilendirme fırsatı bulacaktır. Böylesine birfırsat, öğrencilerin fen ile ilgili alanlarda kariyer bilinçlerininartmasını teşvik edecek ve öğrencilerin STEM alanlarına olan ilgive motivasyonlarını arttıracaktır. Aynı zamanda proje faaliyetleriile öğrencilerin doğanın sanatına duyarlı, doğaya ve bilime karşıolumlu düşüncelere sahip bireyler olmasına katkı sağlayacağınainanılmaktadır. Proje Niğde İli Çamardı ilçesi Aladağlar kamp alanında konaklamalı olarak gerçekleştirilecek ve katılımcı öğrencilerin bütün masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

Kimler Başvurabilir:

1.    Niğde ilinde öğrenim gören 6.7 ve 8.(devam edilen sınıf) Sınıf Öğrencileri (aynı okuldan en fazla 2 öğrenci seçilecektir)

2.    Daha önce Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında bir projeye katılmamış olmak (Doğanın Sanatla Stemi-1 projesine katılanlar tekrar başvuru yapamaz)

3.    Doğada faaliyet yapması için herhangi bir engeli bulunmayanlar

4.    Bilim ve Sanat merkezinde öğrenim gören BYF-1 BYF2, OYG-1 (lise öğrencileri hariç) ve Sanat alanında ÖYG programına devam eden öğrenciler başvuru yapabilir.

Son Başvuru Tarihi : 11.Haziran.2018

Başvuru Sonuçlarının İlanı: 18 Haziran 2018

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)