Tübitak Bilim Fuarı Okulumuzda Açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır.

TÜBİTAK BİLİM FUARLARI”, 5–12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

Bu projelerin amacı bilim ve teknoloji kültürünü tabana yaymak, ilgiyi arttırmak, öğrencilerin bilime ilgi duymasını ve bilimsel düşünceyle buluşmasını sağlamaktır. Ayrıca hayatlarında karşılaştıkları sorunlara bilimsel ve gerçekçi çözümler üreterek yaşamlarını kolaylaştırmakta önemli bir meseledir. Öğrencilerimizin genç yaşta okumaya, araştırmaya teşvik edilmesi, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarılması Güçlü bir Türkiye’nin ihtiyacı olan bilimsel düşünceye sahip genç nesillerin yetişmesini sağlayacaktır.

TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı öğrencilerin; kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Ali YILDIZ, Şube Müdürlerimiz Aziz BİNGÖL ve Mehmet ŞENER´ in katılımıyla renklenen fuarımız 22/05/2016 Pazar günü saat 10:00 da açılmıştır.

Bilim Fuarında 2 idareci, 9 öğretmen danışmanlığında 47 öğrenci tarafından hazırlanan sergide katılımcılar ve misafirler tarafından gezilerek öğrencilerden projeleriyle ilgili bilgiler aldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Ali YILDIZ, Bilim Fuarının gezilmesinden sonra güzel bir Bilim Fuarı olduğunu, araştırılan konuların özgün olduğunu, bu çalışmaların geliştirilerek yaşantımıza katkı sağlamasını beklediğini belirterek emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bingöl Karlıova Ayten Tekışık Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)