Tübitak Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencimizden Vali'mize Ziyaret

 

Bu yıl 4583 farklı okuldan 31001 öğrencinin 23968 proje başvurusu yaparak katıldığı 16. TÜBİTAK 2204-B ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında öncelikle Sivas'ta düzenlenen bölge finallerinde 1. olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazanan ve ardından Türkiye finallerinde bölgemizi temsil ederek Türkiye üçüncüsü olan Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Rüzgâr Egehan UÇAN, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil İbrahim Yaşar eşliğinde Niğde Valisi Sayın Mustafa KOÇ'u ziyaret etti.

TÜBİTAK 2204-B Türkiye finallerinde dereceye giren Rüzgâr Egehan UÇAN, danışman öğretmeni Serdar AKMEŞE, Bilsem Müdürü Ahmet KILIÇ ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR'la bir araya gelen Vali Mustafa KOÇ, kendilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi adına Matematik Öğretmeni Serdar AKMEŞE danışmanlığında yarışmaya katılan Rüzgâr Egehan UÇAN hazırlamış olduğu "Resimdeki Sır" adlı projeyle kriptoloji ve dijital tasarım programları bir arada kullanılarak resimlerin şifrelenmesi ve görseller içerisine verilerin gizlenerek iletilmesini sağladıklarını belirtti. Danışman öğretmen Serdar AKMEŞE ise bu projenin sağlık alanında kişisel sağlık verilerinin korunması, SİHA ve İHA'ların elde ettikleri görüntülerin güvenli şekilde iletilmesi ve karekod sistemi yerine renkli kod sistemine geçişi sağlayabilecek alternatif yerli ve milli siber güvenlik modeli olma potansiyelinin bulunduğunu belirtti.

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet KILIÇ, "Ulusal ve uluslararası platformlarda kazandığımız başarılarda Sayın Vali'mizin ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil İbrahim YAŞAR'ın payı çok büyük. Sizlerden aldığımız destekle Bilsem ailesi olarak çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu vesileyle siz Sayın Vali'mize ve Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum." dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü YAŞAR, "Bizler her zaman öğrenci ve öğretmenlerimizin yanındayız. Onlara her türlü desteği vermeye de hazırız. Hızla gelişip değişen dünyada ülkemizin geleceği bu gençlerimizin elindedir. O nedenle bu yaptığınız çalışmalar çok önemlidir. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Vali Mustafa KOÇ, elde edilen başarıların çok önemli olduğunu belirterek, "Kazandığınız başarılarla şehrimize yaşattığınız bu gurur için hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra farklı projelerle çok daha iyi başarılara imza atacağınıza inanıyor ve sizi gönülden tebrik ediyorum." dedi.

 Ziyarette Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet KILIÇ, Vali Mustafa KOÇ'a Niğde BİLSEM resim alanı öğrencisinin yaptığı Şehit Ömer Halisdemir'e ait karakalem portreyi hediye ederken; Vali Mustafa KOÇ, dereceye giren öğrenciye göstermiş olduğu başarıdan dolayı günün anısına hediye takdiminde bulundu.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)