Turizm Haftası Sanal Müze Geziyoruz

İnsanların şehir içi, şehir dışı, yurt dışı seyahatlerinde yapılan gezi, etkinlik ve harcamalar turizm olarak tanımlanmaktadır. Turizm aynı zamanda ülkelerin ekonomik açıdan kalkınmasını da sağlamaktadır. 

Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalı, bütünü birleştirici bir parça olduğu daima hatırlanmalıdır. Bu amaçla her yıl 15-22 Nisan haftası Dünya Turizm Haftası olarak kutlanır.

Turizmin ülke ekonomisine katkısı bakımından bir bilinç sağlanmak için bu hafta kutlanan Turizm Haftası her yıl 15-22 Nisan haftası Dünya Turizm Haftası olarak kutlanır. Turizm Haftası, turizmin yararlarının, değerinin ve öneminin anlatılarak ülkedeki insanların bu konuda bilinçlenmesi için kutlanan bir haftadır.

Ancak bu sene ülke genelinde pandemi nedeniyle turistsiz ve çok keyifsiz bir turizm haftası kutlamaktayız.   Son yüzyılda sadece Türkiye değil tüm dünyada böylesi bir turizm haftası bu güne kadar kutlamamıştır. Pandemi sürecinde turizm faaliyetinin riskli olmasından dolayı sanal müze gezileri bu riski azaltabileceğimiz ve ülkemizin dört bir yanındaki müzeleri aynı atmosferi yakalayarak gezebileceğimiz imkanı bizlere sunmaktadır. Biz okulumuz bünyesinde sanal müzelere gezi faaliyetleri düzenleyerek Turizm haftasını kutluyoruz...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Devrek Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)