Türk Masalları Uyanıyor" E - Twinning Projesi

"TÜRK MASALLARI UYANIYOR" E-TWİNNİNG PROJESİ

İlçemiz okullarından Yavuz Selim İlkokulu 1-B sınıf öğretmeni Nurcan Tekin ve öğrencileri "Türk Masalları Uyanıyor" isimli 6 farklı ilden(Rize,Konya,Tekirdağ,Bursa, Van,Erzurum) 9 öğretmen tarafından yürütülen e-twinning projesine dahil oldular.

Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Erhan BİLİCİ ile 'Türk Masalları Uyanıyor' e-Twinning Projesi Koordinatör Öğretmeni Nurcan TEKİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel ZORLU' yu makamında ziyaret ederek, projenin tanıtımını yaparak öğrencilerin katkılarıyla hazırlanan 2021 yılı Türk Masalları Uyanıyor Masal Takvimi'ni takdim etti.

 

Projemiz Türk Masallarını öğrencilerimize yani gelecek nesle tanıtmayı hedeflemektedir. Bu tanıtım öncesinde ortakların akademik olarak kendini yetiştirmesini sağlamak üzere çeşitli kitap ve makaleler okuduk ve bu birikimle yola çıktık. Her ay farklı bir etkinlikle masallara farklı alanlardan baktık ve kültürümüzü yeniden çocuklarımızın gözü ile keşfettik. UNESCO'nun Kültürel Miras Listesine eklediği masallarımıza bu proje ile sahip çıkmaya çalıştık.

Türk Masalları kitabını okuduk, değerlendirilmesini yaptık. Her bir proje ortağı seçtiği masalı seslendirdi; masalı öğretmeninden dinleyen öğrencileri masalı resimlendirdi, masal karakterlerinin kuklalarını yaptı, dramalaştırıldı. Yaparak yaşayarak kalıcı ve eğlenceli etkinliklerle proje yürütüldü. Proje sonunda final ürünü olarak yeni yıl takvimi hazırladık. Takvim yapraklarını öğrencilerin yaptığı etkinlikler süsledi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van Muradiye Yavuz Selim Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)