Türk Müziği Koromuz Çalışmalara Başladı

Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezimiz tarafından kurulan ve özellikle hiç müzik eğitimi almamış her meslek ve yaş gurubundan kişinin yer aldığı 20 kişilik Türk Müziği Korosu çalışmalarına başladı.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde doktordan hemşireye, ev hanımından öğretmene, esnaftan öğrenciye kadar her meslek ve yaş grubundan katılımcının yer aldığı 20 kişilik koro kuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 81 ilde koro kurulması planı doğrultusunda oluşturulan koro, çalışmalarına başladı. Ocak ayında Manisa'da vereceği konserin ardından komşu illerde sahne alacak olan Şehzadeler HEM Korosu, nisan ayının sonunda İstanbul veya Ankara'da gerçekleştirilecek olan organizasyonla 15 bin kursiyerin katılımıyla stadyum konserinde yer alacak.

 Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, yaptığı açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 81 ilde tüm halk eğitim merkezlerinde Türk Müziği Korosu kurulması planlamasına istinaden koroyu kurduklarını söyledi.



Nisan ayında 15 bin kişilik dev koro konser verecek

 

Kayaokay, "Koromuz nota bilgisine sahip olan kişiler tarafından oluşmamaktadır. Tamamen meşk usulüyle verilen bir eğitimdir. Koro çalışmalarımıza ekim ayı itibariyle başladık. Ekim, kasım ve aralık aylarında yapılacak çalışmalardan sonra ocak ayı içerisinde kendi ilimizde bir konser düzenleyeceğiz. Akabinde İstanbul Koordinasyon Merkezi tarafından belirlenecek komşu illerimizde konserlerimiz devam edecek. Konserin icrasından sonra şubat, mart ve nisan dönemlerinde koro çalışmalarına devam edilecek. Nisan ayı son haftasında ise Ankara veya İstanbul olmak üzere 15 bin kişilik kursiyerlerle bir stadyum korosu icra edilecektir" dedi.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Manisa Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)