Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimi Programı

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele; Yeşilay tarafından geliştirilen teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere geliştirilen kamu, STK, özel sektör işbirlikleri ile Türkiye Bağimlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenciye 3 milyon da yetişkine ulaşmaktadır.

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği çerçevesinde hayata geçirilen program, başta çoçuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde bağımlılıklara karşı farkındalığın arttırılmasını amaçlayan bir eğitim programıdır. Yeşilay Bilim Kurulu danışmanlığında her yaşın gelişim özelliklerine uygun farklı içerikler geliştirilmiştir. Bilimsel kanıta dayalı üretilen eğitim içerikleri Türkiye'de bağımlılık alanında bir dil birliği sağlamış, Bağımlılıkla Mücadele Üst Kurulu tarafından akredite eğitim programı olarak tanımlanmıştır.

Kurs programında sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlığı, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı ve madde bağımlılığı ile ilgili olarak bireylerde ve toplumda farkındalığın artması; bireysel ve toplumsal sağlığa zararlı bağımlılık alanlarının bilgilenilmesi, bilinçlenilmesi ve alınacak önlemler konusunda farkındalık kazanılması amaçlanmıştır. 

 

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü E-26670320-160.04.02-68692722 sayılı 18.01.2023 tarihli Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri konulu yazısı gereği 16 Ocak-24 Şubat 2023 tarihleri arasında yürütülecek eğitim programına ait içerikler aşağıda sizlerle paylaşılmıştır.

ANAOKULU MODÜLÜNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

İLKOKUL İÇERİKLERİ;

TBM İlkokul Sağlıklı Yaşam Modülü

TBM İlkokul Teknoloji Bağımlılığı Modülü

TBM İlkokul Tütün Bağımlılığı Modülü 

ORTAOKUL İÇERİKLERİ;

TBM Ortaokul Sağlıklı Yaşam Modülü

TBM Ortaokul Teknoloji Bağımlılığı Modülü

TBM Ortaokul Tütün Bağımlılığı Modülü

LİSE İÇERİKLERİ;

TBM Lise Sağlıklı Yaşam Modülü

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Osmaniye Kadirli Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)