Türkiye Genelinde İlk ve Tek Markalaşan Sağlık Lisesi Olmanın Haklı Gururu. . . .

KIRIKHAN İBN-İ SİNA MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

(Dr.Sina Şifa Okulu MARKA ÖZETİ)

 

            Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında Sağlık Hizmetleri alanında mesleki ve teknik ortaöğretim düzeyinde hizmet veren  İbn-i Sina Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi T.C. Türk Patent ve Marka Kurumundan ''Dr.Sina Şifa Okulu ''  marka adıyla 10 yıl süreli ''Marka Tescil Belgesi'' ni aldı. Böylece itÜRKİYE GENELİNDE marka sahibi ilk ve tek okul olma başarısını elde etti.

            Okulumuzun 2020-2021 Öğretim yılı itibarı ile hazırladığı ve uyguladığı ''Doğa ve Çocuk Dostu Sabun'' projesi kapsamında  gerçekleştirdiği araştırma ve analiz çalışmaları neticesinde ortaya çıkan özgün tasarım ve ürünlerin fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve bu konuda markalaşarak ilerleme sağlanmasına yönelik çok önemli bir adım daha atıldı. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı  ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda farklılık yaratılarak,  ilimizde proje konusuyla ilgili farkındalık artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bunun yanı sıra başvuru ve tescil süreçlerini izleme ve etkin proje yönetimi argümanıyla sağlık alanında yeni bir sürece adım atılarak, doğa ve çocuk dostu , doğal yöntemlerle hazırlanan, çevreye zararsız, katkı maddesiz, ayrıca bilhassa engelli çocuklarda temizlik ve hijyen alışkanlığı kazandırmaya yönelik destek sağlayacak markalı ürünlerin tasarımı, üretimi ile sunumu hedeflenerek gerçekleştirilmiştir.

           Dr.Sina Şifa Okulu makası ve ''Doğa ve Çocuk Dostu Sabun '' projesinde amaç; Hatay yöresindeki tıbbi ve aromatik bitkilerden ve Hekimlerin Hekimi İbn-i Sina'nın eserleri vasıtasıyla şifa önerileri de vurgulanarak ''Doğa ve Çocuk Dostu'' sabun üretimleri ile doğadan alınan (defne, adaçayı, civanperçemi, oğulotu, fesleğen, defne, kantaron, karabaş otu, çakşır kökü, pelin otu,hatmi gülü, tarçın, zencefil, zerdeçal, kekik, nane, papatya, çam, yeşil çay vb.) faydalı endemik bitkilerle sağlıklı ürünler geliştirmek ve bunları toplumun yararına sunmaktır. Aynı zamanda Dr.Sina Şifa Okulu adıyla MARKALAŞMA süreci ve görünürlük materyallerini tasarlayarak, yöremizde üretilen geleneksel doğal sabunların üretimlerini teşvik etmek, bu ürünlerin daha bilinçli ve kaliteli üretimleriyle birlikte markalaşma süreçlerine katkıda bulunmak, kadın istihdamını desteklemek, marka üretimlerimizin yöresel görünürlüğüne ilişkin ambalajları tasarlamak, geliştirmek ve uygulamak, AR-GE çalışmaları ile sağlık eğitimi platformuna yeni bir boyut kazandırmaktır.

         Okul yönetimi koordinesinde oluşturulan ''Doğa ve Çocuk Dostu'' MARKA ve ÜRETİM Atölyesi ile MARKA Departmanı koordinasyonunda Tasarım ve Üretim çalışmalarına katılan proje ekibindeki personel ve öğrencilerle Sağlık Hizmetleri veren kurum/kuruluşların ''Hasta Rehabilitasyon Süreçleri'' ne destek protokolü çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Proje ve marka üretimlerinin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon süreçlerine de önemli katkı sağlayacağı ayrıca belirtilirken, aynı zamanda Sağlık Hizmetleri alanında da yeni bir ufuk olarak üniversite işbirliği çalışmalarıyla da proje ve markanın sürdürülebilirliği sağlanarak, Döner Sermaye İşletmesi ile de yeni bir departman oluşturulması hedeflenmektedir.

 

                                                                                                                         

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Hatay Kırıkhan Kırıkhan İbn - İ Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)