Türkiye'nin İlk Gastronomi Mtal Kapadokya'da Açıldı

Türkiye'nin ilk gastronomi eğitimi verecek okulu Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katıldığı törenle açıldı

Türkiye'nin ilk gastronomi eğitimi verecek olan Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ürgüp ilçemizde açıldı. Açılış, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut ÖZER'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sayın Bakanımız, Türkiye'nin ilk gastronomi lisesini Nevşehir'de açmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek  "Geleneksel Türk mutfağının gün yüzüne çıkması, inovatif yaklaşımlarla yeniden aktif olarak kullanılması ve kayıt altına alınmasıyla ilgili gastronomi seferberliği başlattık. Bunun için farklı illerimizde akademiler kuruyoruz ama ilk liseyi açmak Nevşehir'e nasip oldu" dedi.

Açılış sonrası Sayın Bakanımız Mahmut ÖZER eşliğinde ilimize ait yöresel lezzetlerin bulunduğu stantlar gezildi. Tescilli ürünlerimiz Sayın Bakanımız ve kıymetli eşi tarafından incelendi. Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında bulunan mutfak, restoran, konferans salonu ve derslikler gezildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Ürgüp Ürgup Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)