Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 77. Yılında Okulumuzda Anıldı

Türk ulusunu yok olmaktan kurtaran; Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu; Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 77.yılında, Sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün hayatını kaybetmesinin 77. yıl dönümünde saat 09.05´te Türkiye´nin dört bir yanında olduğu gibi okulumuzda da hayat durdu.

Okulumuzda yapılan anma törenleri hüzün dolu anlara sebep oldu.Siren sesi ,saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından anma töreni başladı.

Okul Müdür Yardımcımız yaptığı konuşmada  “Ebedî Başöğretmenimiz  ATATÜRK’ün maddi varlığının aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, O’nun düşünce ve inkılaplarını daha iyi anlamak ve anlatmak için bir fırsat olarak görüyoruz.


Bir millete, yitirmek üzere olduğu özgüveninin ve ulus bilincinin yeniden kazandırılması, bütün imkânsızlıklara rağmen verilen İstiklal Savaşı’nın zaferle sonuçlandırılması, yönetimde egemenliğin kayıtsız şartsız millete verilmesi ve her şeyden önemlisi; modern hukuk kurallarına dayanan çağdaş ve laik bir devletin tüm kurumlarıyla inşa edilmesi gibi başarıları, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü çağdaşları arasında farklı ve ayrıcalıklı bir konuma yükseltmektedir.


Aziz ATATÜRK,

Eğitim camiasının birer neferi  olarak, yolumuzu aydınlatan fikir ve düşüncelerinin ışığında; ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içinde çalışıp ülkemizi muasır mediniyetler seviyesine çıkarmak için durmadan çalışacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; ulusal egemenlik ve bağımsızlığımızı yeniden kazanmamızı sağlayarak bizlere üzerinde yaşadığımız cennet vatanı armağan eden sizi ve tüm silah arkadaşlarınızı, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıranız önünde saygı ve şükranla eğiliyorum.

Ruhunuz şâd olsun

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Orhaneli Şehit İbrahim Gür Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)