Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde Altın Madalyayi Okulumuz Kazandı

2022- 2023 ögretim yılında "Altın Tava" kazanan okulumuz bu sene de basarilarına ara vermedi. 13-16 Aralık tarihlerinde Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAŞFED) tarafından 20’ncisi gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Tuzla Marina’da yapıldı. Kilis’ten de yarışmaya Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.
Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen yıl 19’uncusu yapılan yarışmaya katılmış, JP5 Modern Türk Mutfağı kategorisinde, Altın Tava ödülünü kazanmış, Kilis'in adını ve lezzetlerini, başarıyla duyurmuştu.
Bu yılki yarışmada Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerimiz; Abdülmecit AYDEMİR ve Batuhan ÖNER liderliğinde öğrencilerimiz; Ahmet Efe CAN, Deniz YÜKÇÜ ve Sakıp SABANCI büyük azim ve gayretleriyle yüksek performans sergilediler. Yarışma ekibi, JP5 Liseler Arası Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması’nda; ekşili yahni, oruk ve simit katmer ile JP11 Yılın En İyi Lisesi Yarışması’nda lebeniye, ekşili kebap ve katmer lezzetlerini yorumlayarak altın madalya ödüllerine layık görüldü. Bu yıl da elde ettikleri başarılarıyla Kilisimizin adını altın harflerle arşivlere yazmış oldular. Bizden desteğini hiç bir zaman esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Başta okulumuzun ve Kilis Vakfının kurucusu, Kilis sevdalısı Sayın Yaşar AKTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdülkadir ALTAY, Okul Müdürümüz Sayın Mehmet KURTBOĞAN, İlhan KİLİMCİ (Baklavacı İlhan), Fuat KORKUT (Has Korkut Ticaret), Vakıf GÜNAY (Günay Ekmek) ve Zekeriya & Soner ASLANHAN (Bayrak Ambalaj) beyefendilere desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
İnanmak, başarmanın yarısıdır. Biz de başarı inancımızı yitirmeden İstanbul'dan altın madalyalarımızla geri dönmenin, Kilisimizi onurlandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bazıları başarıyı hayal eder, biz ise o hayalleri gerçekleştiririz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kilis Merkez Kilis Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)