Üniversite Tanıtım Gezileri

TOBB Fen Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi ve okul gezi ve inceleme kulübü işbirliği ile Ankara ve İstanbul illerine iki gün süren geziler düzenledik. Bu gezilerde öğrencilerimizin üniversiteleri yerinde görerek tanımaları, şehirlerin kültürel ve tarihi özelliklerini de öğrenmelerini amaçladık.

ANKARA GEZİSİ

11. sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen 10-11 Kasım tarihinde iki günlük Ankara gezisi gerçekleştirilmiştir. İlk gün ODTÜ, BİLKENT VE TOBB ETÜ üniversitelerini ziyaret ettik. Bize verilen rehberler eşliğinde üniversiteleri tanıma fırsatı bulduk. Üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda bilgiler edinen öğrencilerimizin motivasyonları artmış, bakış açıları daha da genişlemiştir.  

 İkinci gün Anıtkabir, MTA Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi, 2. Meclis, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve alışveriş merkezini gezdik. Yine bu gezilerimizde de öğrenciler başkentimizi, yaşamı, kültürü, tarihi hakkında daha yakından bilgi edindiler. Aynı zamanda okulumuzdan daha önce mezun olup şu an Ankara’daki çeşitli üniversitelerde eğitimine devam eden öğrencilerimizle de buluşup onlarla da sohbet etme imkânı bulduk. Böylece 11. Sınıf öğrencilerimizde onların deneyimlerinden faydalanabildi.  

İSTANBUL GEZİSİ

12. sınıf öğrencilerimiz için de İstanbul’a düzenlediğimiz gezide Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bilgi Üniversitelerini ziyaret ettik. Üniversitelerin atölyelerini, laboratuvarlarını ve sosyal imkânlarını yakından görme imkânı bulduk. Aynı zamanda bize tanıtımlarda sunum yapan üniversite öğrencilerinden üniversite sınavına hazırlık deneyimleri konusunda da yararlı bilgiler edindik. İstanbul’da da okulumuzdan mezun olan ve İstanbul’da çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerimizle buluştuk.

İkinci gün İstanbul’da tarihi yarım adayı gezerek Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii gibi tarihi yerlerimizi ziyaret ettik.

Uçakla yaptığımız gezinin dönüşünde öğrencilerimiz uçağın pilotuyla tanışıp kokpiti görme imkânı da buldular. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)