Ürettiklerini Tükettiler Sağlıklı Beslenmeyi Vurguladılar

Dereköy İlkokulu 4.sınıf öğrencileri Fen Bilgisi dersi 'Besinler' ünitesi kapsamında olan 'Sağlıklı Beslenme' konusunu uygulamalı olarak işlediler.

4.Sınıf Öğretmeni Nuray AKAR'ın rehberliğinde gerçekleşen etkinliğe öğrenciler, kendi evlerinden getirdikleri doğal ve taze ürünlerin donattığı kahvaltı sofrasıyla başladılar. En önemlisi de kendi elleriyle yetiştirdikleri ürünler bu sofrada yer alıp hem ürettiklerini tüketmeyi hem öğrendikleri bilgileri pekiştirme ve hep birlikte günün en önemli öğününü yapma fırsatını yakaladılar.

Öğrenciler kahvaltı esnasında hangi yiyecekte hangi besin değeri var, besin alırken nelere dikkat etmeliyiz, yanlış ve dengesiz beslenmenin obeziteye ve diğer rahatsızlıklara neden olduğundan bahsedip öğrenmiş oldukları bu bilgilerini birbirleriyle paylaşmayı ihmal etmediler.

Görüşlerini aldığımız Sınıf Öğretmeni Nuray AKAR: "Vücudumuzda meydana gelen yaşamsal faaliyetlerin düzenli ve sağlıklı bir biçimde devam edebilmesi için dengeli beslenmek gerek. Dengeli beslenebilmek için ihtiyacımız olan besinleri düzenli ve yeterli miktarda almalıyız. Gereğinden fazla tüketilen besinler vücudumuzda yağ olarak depolanır. Dengesiz, aşırı beslenme ve hareketsiz yaşam aşırı kilo almaya sebep olur. Böylece obezite denilen hastalık ortaya çıkar. Sürekli olarak aynı besin içerikleriyle beslenirsek tek yönlü ya da yetersiz beslenmiş oluruz. Tek yönlü beslenme, özellikle çocuklarda büyüme ve gelişim sorunlarına yol açar. Fen Bilgisi dersimiz kapsamında sağlıklı ve doğal taze ürünlerle yapmış olduğumuz kahvaltı öğrencilerin hem dikkatini çekti hem de işlemiş olduğumuz konularda öğrenilen bilgiler pekiştirilmiş olup kahvaltının öneminden tekrar bahsetmiş olduk." dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Şehit Fatih Seven Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)