Uzaklara Uçma Kuşum :)

Gezegenimizde yaşayan canlılara yeterince değer veriyor muyuz? Aslında haber bültenlerini biraz takip ettiğimizde değer vermek şöyle dursun, insan dışındaki her canlıya zararımız var gibi görünüyor. Allah c.c. "Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettir." buyuruyor bir ayetinde. İster dinî bir görev ister ahlâkî bir değer olsun, hangi açıdan bakarsak bakalım hayvanlara zulüm etmenin hiçbir bakış açısında yeri yoktur. 

Sevmek en güzel duygulardan biridir. İnsanı sevmek, çiçeği sevmek, hayvanı sevmek... Ve tabi merhamet... Hayvanlar içgüdüleriyle hareket eden canlılardır. İhtiyaçlarını dile getiremezler, bir ağrıları olsa söyleyemezler. Bizler ise düşünebilen , muhakeme yapabilen, ihtiyaçlarımızı kendi kendimize karşılayabilecek güce sahip canlılarız. Evet, onlar bize muhtaç ve muhtaç olana kötü davranmanın ne Türk kültüründe ne dinde ne de ahlâkî değerlerde yeri vardır.

Biz de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle hayvanlara küçük birer yardımımız dokunsun dedik. Okulumuzun matematik dehası Murtaza KILIÇ'ın rehberliğinde 12-İ sınıfının üç silahşörleri Abdulkadir MELEK, Bekir Can MUTLU ve Okan ÜLKÜ'nün birlikte yürüttüğü "Bir Avuç Yem Bir Dünya Mutluluk" projesi kapsamında okul bahçesine daha önce yerleştirilen yemlik ve suluklar, Osmangazi İlkokulu öğrencileri ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Mesut ÇITAK'ın eşliğinde tazelendi. 

Böylece bugünlük de iyilik hanemize 10 puan yazdırdık çok şükür. :) Kuşlar cıvıldaştı bahçemizde.

Ne demiş Cemal Süreya: Hayat kısa, kuşlar uçuyor.

Ve ne demiş Kuşum Aydın: Uzaklara uçma kuşum, uçup da gitme yorulursun. :)))

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Pazar Pazar Ayşe Ak Seda Sayan Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kaynak:https://sedasayancpal.meb.k12.tr/icerikler/uzaklara-ucma-kusum_13232110.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)