Uzaktan Eğitim

Okul Müdürlüğünden Duyuru

Değerli Velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitime ara verilmesi konusunda, okullara faaliyetleri ile ilgili yeni genelge gönderilmiştir.

Buna göre; tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Covid-19 salgını sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi yönünde karar alınmıştır. Bu bağlamda ilgili yönetmeliklerin "Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler" başlıklı maddeleri gereğince aşağıdaki esaslar çerçevesinde uzaktan eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi uygun görülmüştür.

·         Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verilmiştir.

·         Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve ortaöğretim kurumlarında tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla (canlı dersler, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden) işlenecektir.

·         Resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ve takviye kurslarına 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verilecektir.

.

Buna göre ilgi genelge ve 20.11.2020 tarihinde Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nden okullara gönderilen yazı gereği;

·         23 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında anasınıfı seviyesi hariç bütün sınıf seviyelerinde on-line eğitim yapılacaktır.

 

Saygılarımızla,

Afşin Merkez Fatih Ortaokulu

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Afşin Afşin Merkez Fatih Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)