Uzaktan Eğitim Uygulaması

YÜZYÜZE EĞİTİME ARA VERİLMESİ

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Covid-19 salgını sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

Bu bağlamda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler" başlıklı maddeleri gereğince aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde uzaktan eğitim faaliyetleri yürütülecektir.

1-20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitime ara verilmiştir.

2-Okulumuza kayıtlı tüm öğrencilerimizin tüm dersleri canlı sınıf uygulamaları, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir.

3-Belirtilen tarihler arasında gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına 04 Ocak 2020 tarihine kadar ara verilecektir.

4-Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün yazıları kapsamında gerçekleştirilen uygulamaya dayalı dersler 04 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze yapılmayacaktır. 

5-İşletmelerde Beceri Eğitimine de 4 Ocak 2021 tarihine kadar ara verilecektir.

6- 4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra sınavların; ortaoğretim Kurumları yönetmeliğinde belirtilen ölçme ve değerlendirmeye ilişkin usul ve esaslar kapsamında okul ortamında yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Ancak 04 Ocak 2021 tarihinden sonra ölçme ve değerlendirme faaliyetleri ile ilgili hususlar salgın sürecinin seyrine göre değerlendirilerek ayrıca duyurulacaktır. 

7-Okul Yönetimince daha önce planlanan ve gerçekleştirilen sınavlar geçerli olup alınan karar doğrultusunda yapılamayan sınavlar için 4 ocak 2021 tarihinden itibaren salgının seyrine göre gerçekleştirilemeyen sınavlar okul yönetimince yapılacak yeni planlama doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

          Yüzyüze eğitime ara verilen tarihlerde okul yönetimince hazırlanacak haftalık ders programları doğrultusunda okulumuz öğretmenlerince açık kaynaklı güvenilir platformlar üzerinden canlı ders uygulaması şeklinde uzaktan eğitim yoluyla yapılacak derslere öğrencilerimizin katılımı  ve TRT EBA televizyonu ile TRT EBA platformlarında yayınlanan yayınların takibi önem arz etmektedir. 

          Öğrenci ve velilerimize duyurulur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırklareli Lüleburgaz Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)