"Vatan Millet Sakarya" Etwinning Projemiz Başladı.

Kuruculuğunu Kurumumuz bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gülsen METİN'in yaptığı, "VATAN MİLLET SAKARYA" etwinning projesi çalışmalarına başladı. Azerbaycan ve Türkiye'deki okullarla ortaklaşa yürütülecek projede öğretmenimize başarılar dileriz. 

        Projenin kurucusu olan öğretmenimiz projenin amacını: " Öğrencilerimize milli şuur kazandırmak amacıyla Sakarya Meydan Muharebesini proje konumuz olarak belirledik.  Sakarya Meydan Muharebesi Ankara'nın Polatlı ve Haymana İlçesinde Sakarya Nehri kenarında 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun meydan muharebesidir.

 Bu zaferin 100.yılını en anlamlı bir şekilde anmak için Türk ve Azerbaycanlı ortaklarımızla iş birliği yapmak amacındayız. Sakarya ırmağı kenarında atalarımız tarafından yazılan diriliş efsanesinin ve atalarımızın fedakârlıkları karşısında üzerimize düşen vazifelerimiz olduğunu öğrencilerimize ve çevremize fark ettirmek amacıyla hazırlanan bir projedir. Dünya savaş tarihinde kesintisiz devam eden bir savaş olması nedeniyle Sakarya savaşı diğer savaşlardan farklı ve daha anlamlıdır. Anadolu'nun işgaline karşı son kale olarak da düşünülebilir. Proje süresince ortaklarımızla birlikte Sakarya Meydan Muharebesinde yaşanan destanı asker mektupları, şehit yakınları ile konferans, resim sergisi, piyes seslendirmesi ve video oluşturarak hem bulunduğumuz çevremizde hem de farklı okullarda sergilenmesini sağlayarak bu tarihi zaferin daha etkili anlatılmasını sağlamak amacındayız." açıkladı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Karaman Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)