Veli Ziyaretimiz

İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde Kasım ayından itibaren öğrenci ve ailelerine ev ziyareti uygulaması başlatılmıştır. 

Öğrencilerin aile ortamı hakkında bilgi toplamak böylece onları daha iyi tanıyarak onların da kendi kendilerini tanımasına yardımcı olmak amacıyla yapılan ev ziyaretleri okul-aile işbirliğini arttırmaktadır. Yapılan ziyaretlerde öğretmenlerin görüşlerine göre; öğrencisinin yaşadığı yer hakkında bilgi vermesi, öğretmen ile öğrenci, veliyi birbirine yakınlaştırması, öğrenciyi daha iyi tanımaya imkân sağlaması, aradaki ilişkiyi daha iyi hale getirmesi gibi nedenlerden ötürü gereklidir. Öğrenci görüşlerine göre ise; sessiz ve sakin görüşme ortamının sağlanması, öğrencinin kişisel konularda kendini daha rahat ifade edebilmesi, öğretmeniyle bireysel zaman geçirmesi gibi konularda fayda gördükleridir. Veli görüşlerine göre ev ziyaretlerinin, veli ile öğretmen arasındaki iletişimi arttırma, veliye ve öğrenciye olumlu katkılar sağlama, veliye öğrencinin akademik başarısı hakkında bilgi sunma, öğrencinin akademik başarısını arttırma gibi faydaları vardır. 

Planlanıp yürürlüğe konulan ev ziyaretlerine, öğrencinin sınıf öğretmeni, müdür yardımcısı ve okul psikolojik danışmanı katılım sağlamaktadır.

Öğrenci, okul, aile üçgenine her anlamda katkı sağladığı düşünülen ziyaretlere yıl sonuna kadar devam edilmesi planlanmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Malatya Kale İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)