Vizyon Belgesi Değerlendirme Raporu

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ŞİRAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KALİTE TAKİP SİSTEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için oluşturduğu Vizyon Belgesi ışığında Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünce planlanan Ekim-Kasım Aralık aylarını içeren 1. Dönem ve Mart-Nisan-Mayıs aylarını içeren  2. dönem vizyon belgesi faaliyetlerine dair rapordur.

I.DÖNEM

EKİM

*Okulumuzun fiziki şartları (okul kütüphanesi)öğrencilerin okul saatleri dışında daeğitim-öğretime devam edeceği şekilde düzenlenmiştir.

*Öğretmenlerimiz bir araya gelerek beyin fırtınası gerçekleştirmiş ve  daha iyi bir sınıf yönetiminin nasıl olacağı noktasında  fikir alış-verişinde bulunmuşlardır.

*Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğrenci katılımı teşvik edilerek kurs sınıfları oluşturulmuş ve seviyeyi belirlemek amacıyla ölçme değerlendirme sınavları yapılmıştır.

*Mesleki Uygulama Esaslarına göre  öğrencilerin yıl içinde yapacağı imam hatiplik, müezzinlik, vaizlik, ve Kur'an Kursu öğreticiliği uygulamaları İHL Meslek dersleri öğretmenleri ve bir müdür yardımcısından oluşan komisyon tarafından planlanmış ve uygulanmak üzere  program hazırlanmıştır.

*Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni rehberliğinde "Okuyan 7'ler" etkinliği için okunacak kitaplar belirlenmiş ve okuma grupları oluşturularak etkinlik başlatılmıştır.

*Okulumuzda öğrenci, öğretmen, veli ve çalışanlarımızın fikirlerine önem veririz.Bu sebeple okul koridoruna dilek kutusu konulmuştur.

KASIM

*Kültür ve medeniyet tarihimizin büyüklerinden öğrencileri tefekküre sevk eden sözler, hadis ve ayetler hazırlanarak okul koridorlarına asılmıştır.

*Okul Müdür Yrd. Tarafından öğretmenlere kurum kültürü hakkında seminer verilmiştir ve bu kültürü oluşturmak için neler yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca mebbis, mebdes, dinogretimi.gov.tr vs. hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

*Okulumuzda rehberlik servisi tarafından bireysel ve grupsal olarak öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda rehberlik hizmetleri sunulmuştur.

*İlçe Müftülüğü ile iletişime geçilerek okulumuzdaki öğrencilere Kur'an-ı Kerim, ezan, sala, ilahi vs. okuma becerileri kazandırılması için işbirliği yapılmıştır.

*Okulumuzca hazırlanan Mevlid-i Nebi etkinlikleri ilçe Halk Eğitim salonunda tüm ilçeye sunulmuştur.

* Kasım ayı itibariyle gerçekleştirilen I. sınavlar sonrasında zümre öğretmenler ve ders öğretmenleri öğrencilerin kazanımlara ulaşıp ulaşamadığını incelemiş ve konu tekrarı, ek alıştırma gibi tedbirler almışlardır.

*Okulumuzda öğrencilerin yaptıkları ve onlara yapılan iyiliklerin çetelesini oluşturdukları bir köşe oluşturulmuştur.

  ARALIK

*Okulumuzda öğrencilerimizin keyifle ve değişik bir ortamda okuma yapabilecekleri okuma köşeleri oluşturulmuştur ve buralarda çeşitli konularda dergiler de konularak öğrencilerin okumasına sunulmuştur.

*Devamsızlık, sınıf tekrarı riski taşıyan öğrenciler tespit edilerek velilerle görüşmeler yapılmış ve önlem alınmıştır.

*Okuldaki öğretmen ve idari kadronun kaynaşması amacıyla okulda bir öğlen yemeği tertip edilerek sıcak ilişkiler kurulmuştur.

*Din Öğretimi Genel Müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde öğrencilerin mesleki becerilerini arttırmak amacıyla okul içinde mesleki yarışmalar ve uygulamalar yapılmıştır.

*Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu yarışmalara Genç Hatipler, Genç Sada, Genç Nida, Genç Bilaller ve Genç Muhafızlar dalında katılım sağlanmış ve bazılarında il 3.lüğü derecesi alınmıştır.

*Yerli Malı haftasında tüm sınıflarda aynı anda yerli malı etkinliği düzenlenmiştir. Öğrenciler kendi evlerinden getirdikleri yerli içerikli yiyecekleri arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaşmışlardır.

*Okulumuz rehberlik servisi tarafından veli ve öğrencilerimize yönelik anket yapılmış ve sonuçlarına bakılarak düzenlemelere gidilmiştir.

 

II.DÖNEM

MART

*Öğrencileri tefekküre sevk edecek hat, ebru, hadis, ayet ve özlü sözlerle ilgili hazırlanan materyallerle okul koridorları donatılmıştır.

*Öğretmenlerle bir araya gelinerek MEB 2019-2023 Stratejik Planı incelenerek tartışılmıştır.

*11. ve 12. Sınıf öğrencilerine ders seçme, alan belirleme konusunda rehberlik yapılmıştır.

*Ders seçim sürecinde Meslek dersi öğretmenleri de özellikle kabiliyeti olan öğrencilerin ders seçimlerinde Meslek dersi öğretmenleri de rehberlik yapmıştır.

*Öğrenciler tarafından 40 Şair 40 Şiir etkinliği çerçevesinde şiir dinletisi etkinliği yapılmıştır.

*Öğrencilerin devam-devamsızlık, disiplin, başarı vs. durumlarına yönelik öğretmenler kurulunda görüşmeler yapılmış ve bu konuda velilerle işbirliğine gidilerek tedbirler alınmıştır.

*Regaip Kandili kapsamında öğrencilerimiz hazırladıkları şekerleme paketi ve pano ile öğrencilerin,öğretmenlerin ve okul çalışanlarının kandilini kutlayarak günün idrakine tatlı bir katkıda bulunmuşlardır.

NİSAN

*Bilim, tarih, edebiyat, medeniyet ve spor dünyamızdan önde gelen şahsiyetlerin isimleri sınıflarımıza verilmiştir.

*Her sınıf düzeyinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce esasları belirlenen "Tartışarak Anlatıyoruz Münazara Etlkinliği"her sınıf düzeyinde planlanarak uygulanmıştır.

*Okulumuz tarafından öğrencilerimize yönelik "Çaylar Bizden Okuması Sizden"  sloganıyla okul kütüphanesinde okuma etkinlikleri düzenlenmiştir.

*Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama esasları çerçevesinde Hitabet ve Mesleki Uygulama derslerinde öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak çalışmalar yapılmıştır.

*Öğretmenlere "Zaman Yönetimi" konusunda  okul rehber öğretmeni tarafından seminer verilmiştir.

*Öğrencilerin deney, inceleme, gözlem ve laboratuvar çalışmalarında aktif olarak yer almaları sağlanmıştır. Öğrencilerin bilim adamları ve icat, keşifleri ile ilgili araştırmalarını içeren bir pano hazırlanmıştır.

*Uygulanan yazılı ve uygulamalı sınavlar sonrasında öğrencilerin kazanımlara ulaşma durumları incelenmiş ve edinilmeyen kazanımlara yönelik ek konu anlatımı ve ek değerlendirmelerle pekiştirme  sağlanmıştır.

MAYIS

*Okul bahçelerinde ağaçlandırma çalışması yapılmış ve öğrencilerce bakımı sağlanmıştır.

*Öğretmenlik meslek etiği konulu seminer öğretmenlere verilmiştir.

*Öğrencilerin akademik başarısını ölçmek amacıyla sınavlar yapılmıştır.

* "Kadim Şehirler, Mukaddes Mekanlar" tanıtım etkinlikleri kapsamında pano hazırlanmış ve  sanal geziler yapılarak tanıtılmıştır.

*İlçe müftülükleri ile işbirliği yapılarak öğrencilerin okuma becerileri kazanmaları ve manevi bilinç edinmeleri noktasında çalışmalar yapılmıştır.

*Okul rehber öğretmenimiz tarafından imsakiye hazırlanarak öğretmen ve öğrencilere ayrıca ilçedeki kurumlara dağıtılmıştır.

*Vizyon belgesi bağlamında gerçekleştirilen faaliyetlere dair  "Vizyon Belgesi İzleme Raporu" oluşturulmuştur.

 

**Eylem planlarının geçen yıla göre 9'dan 6'ya düşürülmesi uygulama rahatlığı açısından daha iyi olmuştur.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Şiran Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)