Yalova Hasan Sağlam Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Tesis İçi Salgın Tedbir Planı

YALOVA HASAN SAĞLAM  ÖĞRETMENEVİ VE

AKŞAM SANAT OKULU TESİS İÇİ SALGIN TEDBİR PLANI

 

1.)Tesis COVİD-19 sorumlusunun adı – soyadı:Osman CAMCI

2.)TesisCOVİD-19 sorumlusuiletişimbilgisi:05054775047

3.)Tesiste yer alan genel kullanım alanlarında aynı anda en fazla bulunması gereken personel/misafir sayıları aşağıdaki gibidir;

 

Tesisiçi salon adı

Max.misafir

Sayısı

Max.personel

Sayısı

kafeterya/restoran

56

4

Organizasyonsalonu

120

7

TesisBahçeDüğün Alanı

250

10

OtelKonaklama

34

4

 

4.)Öğretmenevimizinrestoranbölümütümalanları07.00 –20.00arasıhizmetvermektedir.Tesisimizkapalıalanları08.00-11.00,14.00-16.00-19.00-21.00saatleri arasında doğal şekilde havalandırılmaktadır. Tesisimizin misafirlerimiz ve personelimiz tarafından kullanılan tüm alanları bireysel ve toplu kullanımdan hemen sonra dezenfekte edilmektedir. Dezenfekte işlemi sırasında bulunan misafirler kısa süreli olarak dezenfekte edilmiş başka bir alana alınmaktadır. Dezenfekte edilmiş bölüm hizmete hazır hale getirilip tekrar kullanılması durumunda rutin dezenfekte işlemi tekrarlanmaktadır. Öğretmenevimizin giriş bölümüne ve misafirlerimizin kullandığı bölümlerde dezenfektan noktaları oluşturulmuştur. Yemek servisi verilen masalar arası mesafe 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenmiştir. Servispersonelimiz,servisesnasındamesafe kurallarınıkorumayavetemastankaçınmayaözengöstermektedir.Açıkbüfeuygulaması durdurulmuştur. Kahvaltı hizmeti hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlanmış, paketlenmiş şekilde servis edilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Genelkullanımalanlarındayeralançay/kahvemakinesi,susebilleri, içecekmakinesigibiaraçlarkaldırılmıştırmisafirinserviselemanı aracılığıyla servis alması sağlanmaktadır. Ayrıca sabah kahvaltısında çayını kendisi almak isteyen misafirlerimiz için tek kullanımlık eldivenler bulundurulmaktadır. Yemek masalarımızın örtüleri kaldırılmıştır. Yemek masaları, sandalyeler, servis malzemeleri, peçete, menü gibi malzemelerin her misafir kullanımından sonra alkol bazlı ürünlerle hijyen temizliğiyapılmaktadır.Restoranımızda şeker, tuz, baharatlıklar kaldırılmış tek kullanımlık ürünler misafirlerimizin hizmetine sunulmuştur.

5.)Tesisimizde giriş merdivenlerinden itibaren sosyal mesafe hatırlatıcı yer işaretleri ve yazılı bilgilendirme yapılmaktadır. Resepsiyon ve restoran kasa bölümüne teması engeleyicisperlik yapılmıştır. Yemek Salonu,organizasyon salonu,lobi olarak kullanılan alan,resepsiyonalanlarındayeralan oturma/bekleme/yeme-içme alanları,kahvaltı salonu dahil tüm genel kullanım alanları sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlenmiştir. Sosyal mesafeye ilişkin gerekli önlemler alınmış, işaretlemeler yapılmış ve tesisimize plana uygun kapasiteden fazla misafir kabuledilmemektedir.

6.)Tesis bünyesinde bulunan tüm bölümler için tesis personeline yönelik takip ve denetim çizelgeleri hazırlanmıştır, uygulanma durumu takip edilmektedir.

7.)Tümalanlarıntemizliği,yüzeyinniteliğinegörestandartlarauygundezenfeksiyonmalzemeleri(1:100oranındasulandırılmışçamaşırsuyu (çeşitli yüzey dezenfektenleri) ile ve her iki saatte bir yapılmaktadır, bu uygulamaların izlenebilirlik kayıtları tutulmaktadır. Tuvaletlerin zeminleri, klozetler, pisuarlar, lavabolar, musluk ve batarya başlıkları, kapı kolları sık sık temizlenir, dezenfekte edilir ve izlenebilirlik kayıtlarıtutulmaktadır.

Tesisin tüm alanlarının (misafir odaları, yemekhane/restoran, mutfaklar, ortak kullanım alanları vb. dâhil) temizliğinde personel tarafından uyulacak standartlar,

a)Bualanlarıntemizliğiiçinsuvedeterjaniletemizlikyapıldıktansonra1:100oranındasulandırılmışçamaşırsuyukullanılmalıdır.

b)Tesis personelinin işe başlamadan önce ateşi ölçülerek kayıt altına alınacaktır. Tesis personeli tıbbi maske takmalıdır. Maskenin burun, ağız ve çeneyi de kapatacak şekilde takılması, dış yüzeyine dokunulmaması, dokunulur ise alkol içerikli el antiseptikleri ile el hijyeni sağlanması

gerekmektedir. Maske ön yüzüne dokunulmadan yanlarda yer alan lastiklerinden, bağcıklı ise bağcıklarından tutularak çıkartılmalı ve el hijyenisağlanmalıdır.

c)El temizliğine dikkat edilmelidir. Eller sıklıkla en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiklerikullanılmalıdır.

d)Herhangi bir şekilde solunum yolu enfeksiyon geçirdiğinden şüphenilen personelin hemen sağlık merkezine müracaat etmeli personelin öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzını tek kullanımlık kâğıt mendil ile örtmesi, kâğıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içini kullanması, mümkünse kalabalık yerlere girmemesi, eğer girmek zorunda kalınıyorsa  cerrahi (tıbbi)maske kullanması zorunludur.

e)Odalar ve diğer kapalı alanlardaki camlar günlük rutin temizlik esnasında açık olmalı ve temizlik sonrası en az 1 saat havalandırılmalıdır. Oda temizliğini yapacak kişinin ellerini yıkadıktan sonra eldiven giymesi ve temizliği eldivenli ellerle yapması gereklidir.Herodatemizliğindensonraeldivençıkartılmalıelleruygunşekildeyıkanmalıvebirsonrakiodatemizliğindenönceyenieldiven giyilmelidir.

f)Misafirinkullandığıtekstil(nevresim,çarşaf,havluvb.)ürünlerikatlanarakbohçalanmalı,buişlemsırasındatozvepartiküloluşumuna izin vermeyecek (çırpma ve silkeleme yapılmamalıdır) şekilde toplanmakta ve çarşaf ve havlu gibi tekstil ürünleri 60 °C'de deterjan ile çamaşır makinesindeyıkanmalıdır.

g)Tesis mutfak girişine dezenfektan paspası konulmuştur. Mutfak personeli çalıştığı süre içinde sürekli maske ve eldiven kullanmalıdır. Mutfağa personel harici hiç kimse alınmamaktadır. Mutfağın sürekli temiz tutulmakta ve dezenfektan işlemi yapılmaktadır. Mutfağa dışardan gelen ürünlerin ve malzemelerin ön kabulleri mutfak dışında yapılmakta ve gerekli hijyen sağlandıktan sonra mutfağa alınmaktadır.

g)Salgın süresince tesisçe belirlenen COVİD-19 sorumlusu tarafından kontroller sürekli sağlanacaktır. Sağlık bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı, milli eğitim bakanlığı destek hizmetleri genel müdürlüğü, Yalova valiliği il hıfzıssıhha kurulu kararlarındaki yeni gelişmeler olması halinde, güncel tedbirler il milli eğitim müdürlüğü iş güvenliği uzmanımız ile koordineli olarak, tüm personele eğitim verilecektir ve imza altınaalınacaktır.

8.)Tesislerdekonaklayanmisafirlerinkonaklamasüreleribittiktensonraodanıntemizliği/dezenfekteedilmesivehavalandırılması,aynıodaya yeni misafirin kabulüne ilişkinprosedürler;

a)Misafirler odadan ayrıldıktan sonra, oda en az 2 saat doğal şekilde havalandırılmalıdır.

b)Misafirodasıtemizliğiiçinsuvedeterjaniletemizlikyapıldıktansonra1:100oranındasulandırılmışçamaşırsuyu ile dezenfekte edilmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)