Yapay Zeka Fikir Maratonu "Yflcase'24" İnavasyon Maratonuna Katıldık

Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İHL 11/A sayısal öğrencilerimiz, Yalova termal Fen Lisesinin yürütücülüğünü yaptığı YAPAY ZEKA FİKİR MARATONU "YFLCase'24" inavasyon maratonuna katıldı.

Yalova'da ilk kez düzenlenen bu yarışmada, tıp, eczacılık, tarım, turizm, teknoloji gibi bir çok alandaki  kurumların karşılaştığı sorunlara farklı fikir ve görüşler üreterek yapay zeka alanındaki gelişmelerden yararlanarak inavasyona dayalı geliştirdikleri çözüm çalışmalarını yarışmanın sonunda katılımcılara sergilediler. 

23-24 Mayıs 2024 tarihinde Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Araştırma Enstütisinde Yalova'daki 10 liseden katılan öğrenciler tarafından düzenlenen maratona İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe'de katıldı.

Öğrencilerin çalışmalarını inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Kanıtlar ve bilgiler yoluyla mantık yürüterek fikirlerini savunmalarına katkıda bulunmak için düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Gelecek sizinle güzel gençler.” dedi.

 Biyoloji Öğretmenimiz Hilal YILMAZ rehberliğinde yarışmada okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz Sude Naz Yarar, Ergül Birinci, Nisa Çolak, Hayrunnisa Akdemir, Leyla El Huseyin'e layıkıyla yarıştıklarından ve çabalarından dolayı teşekkür ederiz .

Yalovamıza kazandırdıkları gençler için teknolojiyi faydalı alanlarda kullanmaya teşvik eden, gençlerin ürettikleri fikirleri paylaşma olanağı sağlayan Yalova Termal Fen Lisesinin kıymetli okul müdürü Zeynep HACIBEKTAŞOĞLU'na, Müdür Yardımıcısı Ersin ERTUĞRUL'a, öğretmenlerine yarışma boyunca ilgi ve alakalarını eksik etmeyen mihmandar öğrencilerine okulumuz adına teşekkür eder ve başarılarının devamını dileriz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)