"yardım Eli"

10/B Sınıfı Öğrencisi Selin ÇAN,  "YARDIM ELİ"  isimli kompozisyonunu yayınlıyoruz. 

YARDIM ELİ

 

    Uzaklarda, şehrin kirli gürültüleri arasında kaybolmuş yardıma muhtaç insanların sesleri gizleniyor. İnsanlar, bir fazlasını nasıl elde ederiz, hangi yollarla kavuşuruz derdin de iken yardıma muhtaç kişilerin, bir eksiğine dahi razı olduğunun farkında dahi değiller. Birinin israfı, diğerinin ihtiyacı ise nerede kaldı bu insanlık duygusu?

 

 

     Ama bazı insanları bu bencillik duygusundan sıyırmazsam o güzel yürekli insanlara haksızlık etmiş olurum. Bu güzel yürekli insanların yardıma muhtaçların halini anlayıp, onlara uzattığı eller sayesinde, uzaklar da kaybolmuş altında nice duyguları barındığı seslere bir ışık olmuşlardı. Kiminin bir tebessüme , kiminin bir çift ayakkabıya , kiminin bir öğün yemeğe ihtiyacı varken içinde insanlık duygusu barındıran hangi vicdan rahat edebilir ki… Bir elin nesi var iki elin sesi var diyip kardeşleri için uğraşan o koca vicdanlı insanlar , düşlerinde sınırsız kahramana  ev sahipliği eden masum bir yüreğin düşlerinde en kıymetlisi ve idolüm diye bahsettiği çok güçlü ve yenilmez bir kahraman, evlatlarının mutluluğu  için her şeyi göze alabilecekken elinden bir şey gelmeyen bir annenin gözünde ise bir başkasının şart koşmadan, her şeyden çok isteyip de önünü açamadığı yolu açan güzel ruha sahiplik eden bir melek, ailesinin gelecekleri için endişe duyan, gecesini gündüzüne katan bir emektar babanın gözündeki minnet duygusu… Bu kadar büyük hislerin karşılığı şu yeryüzündeki hiçbir maddi veya manevi duyguyla değişilmez.

 

 

       İşte, Dünya hala dönüyorsa bu güzel yürekli insanlar sayesindedir. Toplumdan hepimizi birer kardeşiz. Birimiz derdi, hepimizin derdidir. Bu yüzden enkazların altında kalan yardıma muhtaç insanlara sende bir el uzatmalısın.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Burdur Merkez Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)