Yardım Kampanyamız Sona Erdi.

Arakan´lı Müslüman Kardeşlerimiz için düzenlemiş olduğumuz yardım kampanyasımız sona erdi.

Soma Endüstri Meslek Lisesi olarak düzenlediğimiz yardım kampanyamız sona erdi. 

T.C.
SOMA KAYMAKAMLIĞI
SOMA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

"ARAKAN´DA HAYATLAR SOLMASIN" PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI


TARİH: 05.01.2017

SAAT: 10.00

NO: 3

YER: Okul Müdürü Odası

KONU: Arakan´da Hayatlar Solmasın Projesi

KATILANLAR: Okul Müdürü Samih İLİ, Okul Aile Birliği Başkanı Sami YÖRÜK, Müdür Yardımcısı Serdar ÇAKMAK, Kızılay Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Saadettin ŞAHİN, Elektrik-Elektronik Alan Şefi Emin ÇAKMAK, Murat KORKMAZ, Gülşah BOZKIR(İzinli), Arzu KIRICI, Yasin KIRICI, Reyhan OCAK,  Atiye Buket KARAYİKİT(Sevkli), Egemen KOÇAK, Kızılay Öğrenci Başkanı Hüseyin KAYA, Okul Öğrenci Temsilcisi Başkanı Burakcan AKBULUT


GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ:

1.Okul Müdürü Samih İLİ´nin başkanlığında açılan toplantıya izinli ve sevkli olanların dışında tüm gönüllü çalışanların katıldığı tespit edildi. Açılış konulması yapan okul müdürümüz Samih İLİ; Dünyanın kanayan yarası olan Arakan için okulumuzun duyarlılık gösterdiği ve bu projeyi başlattık. Okulumuz öğrencilerinden öğretmenlerine, velilere ve ilçemiz vatandaşlarına duyurarak Arakan´daki zulme sessiz kalınmaması çağrısı yapıldı. Bu proje ile yaptığımız etkinliklerin gelirleri Türk Kızılayı aracılığı ile Arakan´a gönderilmesi kararlaştırılmıştı.

10/10/2017 tarih ve 15978115 sayılı makam onayı ile başlatılan projede yapılan etkinlikler sırasıyla şöyle;

  1. Müdür Yardımcısı Serdar ÇAKMAKLI koordinesinde sınıflar arası futbol turnuvası düzenlenmiş ve öğrencilerimizin hem sporsal anlamda rekabet etmeleri hem de eğlenirken, dünyanın diğer ucundaki Müslümanlara faydalı olduklarını bilmeleri çocuklarımızı fazlasıyla memnun etmiştir.

  2. Soma Kızılay şubesi ile irtibata geçilerek okul içerisinde idareci odalarına, öğretmenler odalarına ve koridora kumbaralar konmuş ve kumbaraların bulunduğu yerlere okulumuzun proje kapsamında hazırladığı broşürler asılmıştır.

  3. Yapılan çalışmalar ve periyodik değerlendirme toplantıları okulumuzun web sitesinde öğrenci, öğretmen ve vatandaşlarımıza duyurulmuştur.

  4. Proje kapsamında okulumuz öğretmenlerinin hazırladığı video gösterisi derslerde ve Kızılay haftasında öğrencilerimize izletilerek, Kızılay´a SMS ile de bağış yapabilecekleri bilgisi paylaşılmıştır.

  5. 2018 Yılı takvim çalışması yapılarak Soma esnafının reklam bilgileri takvimde yer almış ve bastırılan takvimin dağıtımından elde edilen gelir tutanakla belirlenmiştir.

  6. Öğretmenlerimizin koordinesinde sınıf içi ve bölümlerde kermes tarzı mini etkinlikler organize edilmiştir.

Değerli arkadaşlar proje kapsamında planladığımız etkinliklerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Oldukça yorucu geçen bu çalışmalarda özveriyle yer aldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Başka etkinlik önerisi olan var mı? diye sordu.

Kızılay Kulüp Öğretmeni Murat KORKMAZ: Sayın Müdürüm, proje başlangıcında belirlenen etkinliklerde görev almaktan mutluyuz, hepimiz severek ve huzurlu çalıştık. çorbada tuzumuz olduysa bu bize yeter. dedi.

Sosyal Yardımlaşma Kulüp Öğretmeni Egemen KOÇAK; Murat hocama katılıyorum, hepimiz severek çalıştık. Bundan sonra yapılacak tüm faaliyetlerde gönüllü olduğumuzu bilmenizi isterim. dedi.

2.Arakan´a yardım için toplanan paraların sayımı yapılarak kampanyaya ve sona erdirildi ve Projenin başarılı olmasından dolayı Okul Müdürü Samih İLİ tüm çalışanları, emeği geçenleri, destekte bulunan okulumuzun tüm öğretmen ve yardımcı personellerine, Tüm öğrenci ve velilerine, Okul aile birliğine minnettar olduklarını, toplum olarak her zaman muhtacın yanında olduğumuzu gösterdik dedi.

Kızılay Soma İlçe başkan Yardımcısı Sadettin ŞAHİN; İlçemizde ilk defa böyle bir proje yürütüldü, okulumuzun uzak ülkelerdeki insanlar için seferber olması ve elini taşın altına koymasından dolayı çok mutluyuz dedi.

3. Toplanan paraların sayım ve dökümü yapılarak 11.500,90 TL olduğu tespit edildi. Kızılay Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Saadettin ŞAHİN´e teslim edilerek dernek makbuzu kesilmesi ve akabinde Banka hesabına şartlı yardım olarak "ARAKAN" yatırılması kararlaştırıldı.

Okul Müdürü Samih İLİ; başka söz alan olmadığı için toplantıyı sona erdirdi.

 



Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Soma Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)