Yazar Toprak Işık'ın Okulumuzu Ziyareti

Yazar Toprak Işık Çocukların Söyleşi Konuğu Oldu

     Şehit Taha Uluçay İlkokulu  3/D  ve 3/C sınıflarının düzenlemiş oldukları “Çocuklara Kitap Söyleşileri” etkinliği çocuklarla yazar buluşturdu. Etkinliğimize yazar Toprak Işık konuk oldu.

3. sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, kendilerine önceden dağıtılmış olan “Büyüyen Çocuk” kitabını okuyarak gelen öğrenciler, kitabın yazarı ile buluşarak merak ettikleri sorulara yanıt aradılar.

Toprak Işık, etkinlikte öğrencilere okuma alışkanlığının önemini ve  nasıl kazanılacağını anlattı.

Yazar ve aynı zamanda mühendis olan Toprak Işık kendi hayatından da örnekler verdiği söyleşide “Birçok milletten insanlarla karşılaştım. Teknoloji alanında ve genel gelişmişlik düzeyi bizden daha yüksek olan her millette fark ettiğim şey okuma oranlarının yüksek olması. Biz hep onlardan öğrenmeye çalışıyoruz. Kitap okumak aslında bağımlılıktır belki de dünyadaki tek yararlı bağımlılıktır. Okuma alışkanlığı genel olarak yetişkinlerden öğrenilir. Anne babası kitap okuyan çocukların okuma alışkanlığı kazanması daha kolaydır. Okuma alışkanlığı kazanmak için okumak istediğiniz kitapların listesini yapın. Kendinize bir okuma alanı ayırın. Bir okuma vakti belirleyin. Her yerde ve her zaman kitap okuyabilirsiniz. Otobüs beklerken, serviste giderken ayakta bile kitap okuyabilirsiniz, isterseniz bu alışkanlığı kazanabilirsiniz” dedi.

Söyleşi sonunda katılımından dolayı Toprak Işık’a teşekkür eden okul müdürümüz Hacı Yusuf  Fırat  Kitap okumanın önemi üzerinde durdu.

Çocukların meslek seçimine dair sorularını da yanıtlayan Toprak Işık, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. Toprak Işık, 3/D sınıf öğretmeni Zübeyde Ercan ve 3/C sınıf öğretmeni Fuat Turgut ve öğrencilerle resim çekildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Merkez Şehit Taha Uluçay İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)