Yeni 'Riba'lar Yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığınca yeniden hazırlanan, güncel Rehberlik İhtiyacı Belirleme Formları (RİBA) yayınlanmıştır. Aşağıdan kademelere göre formları ve sonuç çizelgelerini indirebilirsiniz. 

Okul Öncesi Riba Dosyası

İlkokul Riba Dosyası

Ortaokul Riba Dosyası

Lise Riba Dosyası

 

RİBA UYGULAMALARI

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 

-RİBA öğrenci, öğretmen ve veli formları uygulanırken formlarda  isim ve soy isme yer verilmemiştir. Ancak sınıf sonuç çizelgesinde bu bilgi istenmektedir. Bu sebeple formlara numara verilerek sınıf sonuç çizelgesine giriş yapılması kolaylık sağlayacaktır.

 

-Sınıf sonuç çizelgelerinin aktarılacağı okul sonuç çizelge yönergesinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Burada anlatıldığı gibi sınıf sonuç çizelgelerindeki ASP ler kopyalandıktan sonra okul sonuç çizelgesine yapıştırılırken yapıştırma seçeneklerinden ‘’değerleri yapıştır’’ sekmesi seçilmelidir. Aksi takdirde veriler görülmeyecektir.

 

-Okul sonuç çizelgelerinin yönerge sayfasının en altındaki okulun özel hedeflerinin belirlenmesi kısmı rehber öğretmeni olan okullarca doldurulacaktır. Rehber öğretmeni olmayan okullar özel hedef belirlemeyecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Burdur Merkez Burdur Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)