Yerli Ürünleri Yerinde Gördüler

Yerli Ürünleri Yerinde Gördük

Yerli Malı Haftası diye bildiğimiz  ''Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası tüm okullarda kutlandı.

Derslerde öğretmenlerimiz tarafından yerli malı kullanmayı teşvik etmekle birlikte, tutumlu olmak, israftan kaçınmak, gibi önemli konularda da bilgilendirme sunumu yapıldı.

Haftayı kutlama noktasında ise her zamankinden farklı bir etkinliğe imza attık.  Son yıllarda Yerli Malı Haftası vesile edilerek envai çeşitte yiyecek ve içeceklerden oluşan yemekli kutlamalara tanık oluyoruz. Bu kutlamalarda öğrencilerin getirdiği birçok yiyecek ve içecek ihtiyaç fazlası olması sebebiyle çöpe gidiyor.

Bu ve buna benzer olumsuzlukların önüne geçmek ve derslerde anlattığımız Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nın amaçlarına hizmet etmek için Köse pazarına indik.

Öğrencilerimiz organik ürünlerin satıldığı pazar tezgahlarını ziyaret ettiler. Pazarcı abilerinden ürünlerin tarladan halka ulaşma yolculuğu hakkında bilgi aldılar.  El yapımı ürünlerin satıldığı stantları gezerek yerli üretimi yerinde gördüler.

Öğrencilerimizin diğer bir durağı marketler oldu. Market görevlilerinin ve öğretmenlerinin rehberliğinde reyonlar arasında dolaşarak ürün etiketlerini kontrol ettiler. Özellikle ''Yerli Malı'' logosu bulunan ürünlerle yakından ilgilendiler.

Daha sonra pekmezinden pestiline, cevizinden dutuna kadar birçok yöresel ürünün bir arada olduğu satış yerlerini, fırınları ve diğer esnafları ziyaret ettiler.

Şu an tüketici konumunda olan öğrencilerimize yerli üretimlerimizi göstermeye, yerli malı tüketmeleri için yönlendirmeye çalıştık. Fakat yerli malı tüketmek için yerli malı üretecek olanların da yine kendilerinin olduğunu da hatırlattık.  Pazar alışverişinden fikir alışverişine geçerek ziyaretleri mutlu bir şekilde bitirdik.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Köse 60. Yıl Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)