Yıl Sonu Ortalaması İçin Dönem Seçme İşlemleri

  • 18.05.2021 tarihli ve E-83203306-10.03-25216578 sayılı "Uzaktan ve Yüz Yüze Eğitim ile II. Dönem Sınav Uygulamaları" konulu resmî yazıda yapılmış açıklamalar doğrultusunda; sınavlara girmeyecek öğrenciler, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 1. döneminde yapılan ölçme ve değerlendirme uygulamalarının sonuçlarına göre MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğin Ek 2 nci maddesi kapsamında değerlendirilecektir.
  • 1. dönem notlarını kullanmak isteyen öğrencilerin mutlaka velileri tarafından eğitim kurumuna dilekçe verilmesi gerekmektedir. Dilekçe vermeden 2. dönem sınavlarına katılmayan öğrencilerin e-Okul sisteminde ilgili derslerin sınavlara girmediği (G) işleneceğinden 1. dönem ortalamaları da bu nedenle düşecek olup birçok dersten sorumluluk durumu ortaya çıkabilecektir. Dolayısıyla söz konusu öğrenciler, çok sayıda dersin sorumluluğu ile karşı karşıya kalabileceklerdir.
  • Eğitim kurumu müdürlüklerine dilekçe ile başvuran ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmeyecek olan öğrencilerin birinci dönemde aldıkları notlara göre yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri tamamlanacaktır. Bu öğrencilere yönelik başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme aracı kullanılmayacak ve uygulaması da yapılmayacaktır.
  • Birinci dönem aldıkları notlara göre değerlendirilmeyi tercih eden öğrenciler sadece bu notları ile değerlendirileceklerdir. Bu öğrencilere yönelik başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme aracı kullanılmayacak ve uygulaması da yapılmayacaktır.

Birinci dönem notlarını kullanmak isteyen öğrencilerin dilekçe vermeleri yukarıda bahsedilen hususlardan dolayı çok önemlidir. 21.05.2021 tarihine kadar dilekçenizi okul müdürlüğümüze ulaştırmanız gerekmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Gördes Gördes İbn - İ Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)