Yks 2020 Ne Zaman? Yks 2020'de Neler Değişti?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından 27-28 Haziran tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) ve 14 Haziran'daki Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) için gerekli tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

Aygün'ün açıklamalarına göre sınavlarda alınacak tedbirler şöyle:

TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da 'bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla' 170'e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir. Ayrıca;

- YKS'nin her oturumunda ve MSÜ'de, adaylara, sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak.

- İsteyen adaylar kendileri de dezenfektan ve/veya kolonya yanlarında getirebilecek.

- Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektan dağıtılacak.

- Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında kimse okul bahçelerine alınmayacak.

- Adaylar sınav binalarına girerken sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Sivas Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)