Yks Tercih Komisyonlarımız Ziyaret Edildi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasından sonra 23 Ağustosta  başlayan tercihler bugün itibariyle sona erecek. Elbistan ilçemizde bulunan bazı ortaöğretim okullarında ve Elbistan Rehberlik Araştırma Merkezinde kurulan tercih komisyonları üniversite hayaline yaklaşmakta olan öğrencilerimizin tercihlerinde yardımcı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merekzi Müdürü Vefa BUĞDAY tercih komisyonlarını  ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptı.

"TEMEL HEDEFİMİZ EN İSABETLİ TERCİHİ YAPTIRMAK"

  Elbistan  RAM Müdürü Vefa BUĞDAY; YKS'nin açıklanması ile birlikte öğrencileri tercihler için tercih merkezlerine gelmeye başladığını söyledi. BUĞDAY,"Bilindiği üzere YKS sonuçları açıklandı. Açıklamadan sonra öğrencilerimiz okullarında ve RAM'larda kurulan komisyonlara bilgi almaya gidiyorlar. RAM, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de YKS tercihleri için gençlerimize hizmet veriyor. Bizde burada en akılcı en isabetli yönlendirmelerle hizmet vermeye çalışıyoruz. Amacımız gençlerimize hedeflediği, hayalinde ki Yüksek Öğretim Kurumu ve bölümü  hangisi ise ona en akılcı şekilde yardımcı olup hedeflerine ulaşmalarını sağlamak" dedi.

"REHBER OLMAK İÇİN BURADAYIZ"

  Şuan kurumumuzda   5 rehber öğretmenimiz ile hizmet veriyoruz diyen BUĞDAY, "Öğrencilerimizin öncelikle hayal ettikleri ve istedikleri bölüm çok önemli. Bizimde çıkış noktamız bu zaten. Biz gençlerimize, aldıkları puan ve başarı sıralamalarına dikkat edip, mezun oldukları alanı da göz önünde bulundurarak bir hedef oluşturmalarını tavsiye ediyoruz. Dolayısıyla bu hedeflere ulaşmak içinde profesyonel destek almaları gerekir. Bizlerde burada bu yardım için bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)