Yök´ten ´yabancı Dille Eğitimin Reklam Aracı Olmasına´ Tedbir

Yükseköğretim Kurulunca, yabancı dil eğitimi veren üniversiteler ile yüksekokulların ulusal ve uluslararası kuruluşlarca akredite edilip edilmediği, YKS tercih kılavuzunda öğrencilerin bilgisine sunulacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yabancı dil eğitimi veren yüksekokullar ile üniversitelerin yabancı dil hazırlık okullarının ulusal ve uluslararası kuruluşlarca akredite edilip edilmediği bilgisine, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunda yer verilmesi hazırlığında olduklarını bildirdi.

Saraç, yükseköğretimin her kademesinde nitelikli bilgi oluşturmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, "Nitelikli bilginin vazgeçilmezlerinden birisi de bu bilginin aktarıldığı aracın, yani dilin, ister anadil olsun, ister yabancı dil olsun yetkin bir şekilde kullanımıdır." dedi.

Türk yükseköğretim sisteminde yabancı dil ağırlıklı eğitim veren üniversitelerdeki öğretim programlarının durumunun net olarak ortaya çıkarılması için British Council ile 2 yıl önce iş birliği yaptıklarını hatırlatan Yekta Saraç, "Türkiye´de İngilizce eğitiminde yaşanan sorunları gündeme getirmiştik. İngilizce programlarda bu dilin doğru kullanılamamasının ötesinde, bilimsel bilgi aktarımında da sorunlar oluşturduğu ve bu durumun bilimin önünde bir bariyer olduğu konusunun altını çizmiştik." diye konuştu.

Saraç, Türkiye´de üniversitelerde yabancı dil eğitimi veren yüksekokullar ve üniversiteler konusunda farkındalık oluşturulması ve öğrencilerin "doğru" tercihte bulunabilmelerine imkan sağlamak için hazırlık eğitimi veren yabancı dil yüksekokullarının akreditasyon süreçlerinin başlatılması gerektiğine dikkati çekti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırklareli Lüleburgaz Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)