Yüzyıllar Yaşa 23 Nisan

100 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak özgürlük ve bağımsızlık uğruna canını hiçe saymış, vatan toprağını tüm değerlerden üstün tutmuş fedakâr milletimizi ve bu özel günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü ve yol arkadaşlarını minnetle anıyoruz.

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar uzun süredir kapalı olduğu için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını evlerimizden yaptığımız etkinliklerle kutladık. Anayazı Ilkokulu olarak tüm öğrencilerimizin etkin katılımıyla bayram coşkusunu farklı etkinliklerle yaşattık. Okulumuzun hoparlörlerinden 100. yıla özel marşlar çalınırken, ögrencilerimizde İstiklal Marşı'nı kendi enstrümanlarıyla çalıp seslendirdiler. Günün anlam ve önemine uygun şiirler yazıp dünya çocuklarını temsil eden kıyafetler giydiler. Resimler yapıp farklı ülkelerin dillerinde "Merhaba" dediler, ebeveynleriyle evlerinin pencere ve balkonlarını süslediler.

Coşkumuzu ve mutluluğumuzu evlerimizde de olsak en güzel şekilde gösterdiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun!

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz. "  ATATÜRK

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Hatay Antakya Anayazı İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)