Zanaat Atölyeleri Açılıyor

 

Milli Eğitim Bakanlığı, "Beceri Geliştirme Programı" adı altında, 10 ilde başlayacak olan mesleki eğitim programı ile ortaokul öğrencilerinin erken yaşta temel becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu yeni program, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Konya, Mersin, Rize, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa gibi 10 ilde bulunan 196 okulda ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilere ücretsiz olarak sunulacak. Pilot uygulama sonrasında, ülke genelinde programın yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Özellikle meslek liselerindeki "zanaat atölyeleri" olarak bilinen bu yeni uygulama, ortaokul öğrencilerinin temel becerilerini erken yaşta geliştirmeyi amaçlıyor.

Program aynı zamanda öğrencilere erken dönemde mesleki beceriler kazandırarak, akademik ve mesleki başarılarını artırmayı, geniş kariyer seçenekleri sunmayı, iş hayatına uyumlarını kolaylaştırmayı ve yaşam boyu öğrenme felsefesini aşılamayı hedefliyor.

Beceri Geliştirme Programı'na, en az 7. sınıf düzeyinde resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören gönüllü öğrenciler katılabilecek. İlerleyen zamanda lise öğrencilerinin de programa başvurması bekleniyor.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Karaköprü Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)