Zonguldak İlkokulu Eko - Okullar Timi Hobi Bahçesi Yapıyor

Zonguldak İlkokulu, Eko-Okullar Timi ,kışın bitişinin, havaların ısınmaya başladığının habercisi olarak  kabul edilen "Hıdırellez Günü " sebze fidelerini toprakla buluşturmak için kolları sıvadılar.


Okulumuz Eko-Okullar Öğrenci Timi, Eko-Okullar Öğretmen Timi  ve Eko-Okullar Veli Timi işbirliğinde okulumuz hobi bahçesi kazılarak öğrencilerimiz tarafından getirilen salatalık, biber,domates ve çilek fidelerinin dikimi gerçekleştirildi,can suyu verildi.Toprağa fidanlarını kendileri elleriyle diken öğrencilerimizin bir sebzenin dikiminden, gelişimine kadar geçen sürede verilen emeği görmelerine imkan verilmiştir.Böylece örencilerimize, tarladan tabağımıza gelene kadar  tüm ürünlerde verilen emek ve kullanılan kaynakların önemi sezdirilerek gıda israfının engellenmesi  amaçlanmıştır. Yapılan çalışma esnasında doğada,temiz havada bol bol vakit geçirme imkanı bulan öğrencilerimiz, toprakta yaşayan canlıları görme ve inceleme fırsatını elde etmişlerdir.Aynı zamanda vücutlarında biriken  fazla elektriği atarak keyifli ve kaliteli bir zaman getirmişlerdir.

Öğrencilerimiz  etkinlik sonunda alan temizliği yaparak, bahçelerinin bakımını düzenli yapacakları belirterek sınıflarına döndüler. 

Çalışmada emeği geçen, Eko-Okullar Timi üyelerine teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Zonguldak İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)